iPad iOS 4.2 den 3.2.2 veya 3.2.1’e Düşürme

ipadKimi iPad kullanıcıları cihaz sürümlerini iOS 4.2‘ye yükselttikten sonra herhangi bir sebeple iOS 3.2.2 veya 3.2.1 sürümlerine dönmek istediklerinde aşağıdaki anlatacağımız adımlarla bu işlemi kolaylıkla yapabilecekler. Sürüm düşürme işlemi için bize gerekli olan Tiny Umbrella son sürümünü bu sayfadaki linkten indirdikten sonra işletim sisteminizdeki “hosts” dosyasını güncelledikten sonra bir kaç dakika içinde iOS 4.2 sürümünden iOS 3.2.1 yahut, iOS 3.2.2 sürümüne iPad sürümünüzü downgrade (sürüm düşürme işlemi) yapabilirsiniz.

Sahip olduğunuz iOS 4.2 sürümünden aşağıdaki adımları uygulamak sureti ile 3.2.1 yahut 3.2.2’ye nasıl düşürüleceğini görebilirsiniz.

Birinci Adım: iPad iOS 3.2.2 veya 3.2.1 sürümünü bilgisayarınıza indirin.

İkinci Adım: Cihazınızı onarım moduna alın.

– Cihazınızı bilgisayara USB kablosu ile bağlayın.
– Cihazınızı kapalı duruma getirin.
– Cihazınızın açma/kapama düğmesi ve ana ekran (menü) tuşuna aynı anda basarak 10 saniye kadar basılı tutun.
– Bu sırada bilgisayarınızdan da bir USB aygıtının bulunduğuna dair bir ses gelecek, bu durumda açma/kapama düğmesinden elinizi çekin.
– Kısa bir süre sonra iTunes cihazınızı görecektir.
– Bu aşamada cihazınızın ekranında Restore simgesi olan kablo resmi görünecek ve iTunes cihazınızı restore etmenizi isteyecek. Bu mod DFU modu olmayıp onarım modudur. Şimdi iTunesi kapatın.

Üçüncü Adım: “c:\windows\system32\drivers\etc\” dizininde yer alan “hosts” dosyasını wordpad ile açacağız. Ancak öncelikle wordpad dosyasını sağ tıklayarak “yönetici olarak çalıştır” seçeneği ile çalıştırıp word içinden ilgili dizindeki hosts dosyasını açmanız daha pratik ve başarılı bir işlem için daha uygun olacaktır.

Dördüncü Adım: Eğer hosts dosyanızda başka “gs.apple.com” şeklinde bir satır varsa onu kaldırarak “74.208.105.171 gs.apple.com” satırını ekleyip kaydedin.

Beşinci Adım: iTunes uygulamasını açın ve Restore butonuna klavyenizin “shift” tuşuna basarken fare ile tıklayın. Daha önce indirmiş olduğunuz iOS 3.2.1 yahut 3.2.2 sürümünü gösterin.

Altıncı Adım: Artık cihazınızın sürüm düşürme işlemi başladı, kısa süre sonra işlem tamamlanmaya yakın “The iPad could not be restored. An unknown error occurred (1004).” hatası alacaksınız ve  “iTunes has detected an iPad in recovery mode. You must restore this iPad before it can be used with iTunes.” uyarısı çıkınca “Ok” butonuna basıp geçelim.

TinyUmbrella

Yedinci Adım: Halen onarım modunda ve ekranda cihazınızı iTunese bağlamanız gereken ekrandasınız. TinyUmbrella programını çalıştırarak “Kick device Out of Recovery” butonuna bastığınızda cihazınızın sürümü düşürülmüş bir şekilde açıldığını göreceksiniz. Güle güle kullanın

Add a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir