iPad / iPhone TV’ye nasıl bağlanır?

Özellikle yeni nesil iPhone ve iPad cihazlar teknik yönden son derece başarılıyken, bazen kendilerini sadece mobil kullanmakla yetinmemek gerekiyor. Bu cihazların gücünden faydalanmak için en iyi yöntemlerden birisi de televizyona bağlamak ve tadını böyle çıkarmak. Hem iPad’i, hem de iPhone’u televizyona bağlamak için pek çok metod var ve bunlardan bahsedeceğiz. Peki iPhone televizyona nasıl bağlanır?

Lightning Digital AV Adapter

Prosedür aslında son derece basit ve kullanışlı. Her ne kadar Apple cihazların, özellikle iPad Pro’ların büyük ekranları olsa da, video ve fotoğrafları büyük ekranada kotluğa yayılıp izlemek her zaman daha keyiflidir. En kolay çözüm muhtemelen Apple Store üzerinden satın alabileceğiniz AV adaptörü. Açıkçası kendisi pek ucuz değil ve beraberinde de bir HDMI kablosu gerektiriyor fakat en basit yöntem de bu. Eğer HDMI kablonuz yoksa, Apple bunu da satıyor.

Kullanmak için HDMI kablonuzun bir ucunu adaptörün HDMI girişine, diğer ucu da televizyonun HDMI portuna takın. Ardından adaptörü iPad ya da iPhone cihazınıza bağlayın. Şimdi televizyonu açın ve HDMI’ı seçin. Televizyonda iPad ya da iPhone’un ekranını göreceksiniz. Burada karşınıza ufak boyut ve düşük kalite çıkabilir ama endişelenmeyin. Telefonunuzdan ya da tabletinizden bir video başlatmak için videolara girin ya da Netflix, YouTube gibi platformları kullanın. Videoyu oynatmaya başladığınız anda televizyondan telefonun ekranı kaybolacak ve tam ekran, yüksek çözünürlükte video oynamaya başlayacak.

AirPlay

Bir diğer yayın yöntemi de Apple Store üzerinden Apple TV satın almak ve videoyu AirPlay yardımıyla televizyona yansıtmak. Bunun için Apple TV sahibi olmanız şart ve ardından AirPlay özelliği olan uygulamaları televizyonda izleyebilirsiniz.

Apple kompozit AV kablosu

Eğer iPhone 4S ya da daha eski bir telefon sahibiyseniz, bu cihazlarda 30-pinli konektörler yer almakta. Fakat bu cihazları da televizyona bağlayıp yayınları izleyebilmeniz mümkün. Aslında kompozit AV kablosuyla da dijital AV adaptördeki gibi bir yöntem uygulanıyor ve kabloyu HDMI yerine normal TV girişine sokuyorsunuz. Tabii ki bu yöntemle videoları HD değil de SD kalitede izleyebilirsiniz.

Add a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir