iPad Mini Özellikleri ve Önincelemesi

Apple bildiğiniz gibi geçtiğimiz ay iPhone 5 i çıkardı ve telefonunun görünümü ve özellikleri, daha piyasaya sürülmeden, internette telefona ait dolaşan dedikodularla birebir aynıydı. Şimdi ise iPhone 5 ten sonra en fazla konuşulan Apple ürünü iPad Mini’nin çıkmasını bekliyoruz. Cihazın hangi isimle anılacağını tam olarak bilmiyoruz. Ancak, muhtemelen Küçük iPad ya da iPad Mini gibi isimlerle adlandırılacak. Bu tablet yaklaşık 7 inç boyutlarında olacak ve yaygın bir şekilde kullanılan Amazon Kindle Fire ve Google Nexus 7 gibi Android Tabletler ile yarış haline girecek.

iPad Mini ön inceleme

Şekli ve Tasarımı Nasıl Olacak?

Farklı söylentilere göre iPad Mini’nin boyutu 7.85 inç olacak ve arka yüzeyi iPhone’daki gibi alüminyum olacak ve köşelerindeki sivrilik daha da az azalacak. Bununla birlikte cihaz çok büyük ihtimal “lightning dock konnektör”e sahip olacak. Kulaklık jakı da iPad’in üst tarafında yer alacak.

iPad Mini

Ayrıca, aynen iPhone 5 ‘te olduğu gibi, iPad Mini de, iPad 2 yâda yeni iPad ‘e göre daha ince bir tasarıma sahip olacak. Öğrendiğimiz kadarıyla, tüm iPad uygulamaları iPad Mini’nin çözünürlüğüne uygun bir şekilde çalışacak.

Donanımsal Özellikleri Nasıl Olacak?

Söylentilerin büyük bir kısmı, iPad Mini’nin tıpkı iPad2 ve iPhone 4S’te olduğu gibi bir A5 işlemciye sahip olacağı yönünde. Kesin olmamakla birlikte 512 MB’lık bir RAM’e sahip olacak. İnternetteki çeşitli forumlarda yer alan bilgilere göre iPad Mini bir SIM kart girişine sahip olacak. Yani bu tablet de bir 3G tablet modeli olacak gibi görünüyor.

Farklı söylentilere ve görüşlere göre, hem arka tarafında hem de ön tarafında olmak üzere 2 kameraya sahip olacak ve yukarıda da söylediğimiz gibi çok büyük ihtimal “Lightning” olarak adlandırılan yeni dock konnektöre sahip olacak.

iPad Mini’nin Fiyatı Ne Kadar Olacak?

Şimdi sıra en çok konuşulan ve tartışılan kısım olan fiyata geldik. iMore.com’ a göre iPad Mini’nin Amerika’daki satış fiyatı 199$ ve 299$ dolar aralığında olacak. Ancak ortada kafa karıştıran bir durum var. Apple, iPod Touch 5. nesili daha yeni 299$’dan tanıttı. Eğer iPad Mini böyle bir fiyattan satışı sunulursa iPod Touch satışlarını ciddi oranda azaltır.

Bir de şöyle bir şey var; büyük ihtimal iPad Mini’nin fiyatı Android Tabletler Google Nexus 7 ve Amazon Kindle Fire HD’ye göre biraz daha pahalı olacak.

iPad Mini Ne Zaman Çıkacak?

Fortune’da yer alan bir söylentiye göre iPad Mini 17 Ekim’de piyasaya sürülecek. Bu tarih çok büyük ihtimalle iPad Mini’nin çıkış tarihi olacak. Bekleyelim ve Apple’ın neler yapacağını görelim.

iPad Mini

Add a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir