iPad ve iPhone’lara ekran koruyucu fiziksel klavye

Başlıktan nasıl birşey olduğunu anlamak kolay değil. Ancak bu teknolojinin nasıl bir işe yarayacağını da kestiremiyorum doğrusu. Zaten dokunmatik olan cihazlar için eski tip fiziksel klavyeler nasıl etki görür bunu zaman gösterir.

Şimdi şöyle düşünün, iPad’inize bir ekran koruyucu film yerleştiriyorsunuz. Bu film hem şeffaf oluyor hem de dokunmatiğin yanısıra basınçlı bir tuş takımına dönüşebiliyor. Tactus Technology böyle bir şey geliştirmiş ve ilk kez CES’te tanıtılmıştı. Bu tanıtımın ardından 13,5 Milyon dolarlık yatırım alıp arkasına Wistron ortaklığıyla daha güçlü bir şekilde karşımıza çıkmaya hazırlanıyor.

Tactus Technology klavye ekran filmi

Tuş takımına geçildiğinde ekran filmine cihazın arkasındaki sıvı haznesinden sıvı çekiliyor. Şişme sağlanarak fiziksel bir tuş takımı elde edilmiş oluyor. Filmin geliştiricileri, tıbbi cihazlar için micro akışkanlar üzerine bir şirkette çalışan Craig Ciesla ve Micah Yairi. 2008 yılından beridir bu sistem üzerine kafa yoran ikili o dönemler BlackBerry kullanıyor ve tamamen tuşun içerisinden iPhone‘un dokunmatik ekranına geçmekte güçlük çekiyorlar. Böyle bir fikrin ardına da çalışmalarını başlatıyorlar.

Yıl sonuna doğru satışa sunulması planlanan aparatın fiyatı da 80-100 dolar aralığında olması bekleniyor. Hatta Android için de geliştirilecek cihaz tek yapıda gelip Gorilla Glass ekranlara rakip olmak istedikleri de söyleniyor. Cihazın videosunu YouTube‘dan aratıp izleyebilirsiniz. 😉

One Comment

Add a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir