iPad’in Kullanım Alanları ve İlginç Fikirler

iPad teknoloji dünyasına girdi gireli hemen hemen her ortamda tartışılan, sürekli güncel tutulan ayrıcalıklı bir tablet olmayı başardı. Şüphesiz ki bu başarının altında yatan sebeplerin başında kullanışlı, özellikleri bakımından bekelentileri büyük ölçüde karşılayan ve tüm bunların dışında uygun (Türkiye dışında) fiyat politikası büyük yer tutuyor. iPad’in bu işlevselliğinin yanında eğlenceli tarafını da değerlendirmeyi düşünen girişimciler çeşitli alanlarda müşterilerine hizmet açısından iPad’leri çok akıllıca kullanıyorlar. Normal bir bakış açısı ile kişisel verilerin tutulduğu, bazen bir gazete veya dergi okuma aracı, sosyal ağlarda rahatlıkla gezinmeye yarayan bir araç, portatif müzik aleti ve film izleme olanakları sayılabilir. Evet tüm bunlar iPad’in varolan özellikleri arasında ama bu özellikleri farklı bir biçimde kullanıp işletmelerine kalite getirmeyi amaçlayanlar bakın hangi alanlarda bu cihazdan faydalanıyorlar.


 

iPad Menü

  • Bir gün bir spor salonuna veya buna benzer bir hizmeti almak için bir işletmeye gidip üyelik formu doldurmanız gerektiği bir anda çayınızı, kahvenizi yudumlarken işletme tarafından size verilen bir iPad ile bu formu dolduracağınızı hiç düşünürmüydünüz. Bu şekilde Google Forms uygulaması aracılığı ile müşterilerinizin formlarını bu şekilde doldurmasını sağlayark ek olarak düzenli bir veritabanına sahip olabilirsiniz.
  • Özellikle hanımlar için kuaför salonlarında saçlarının yapılmasını beklerken yahut manikür – pedikür esnasında vakitlerinin nasıl geçtiğini farkettirmeksizin kendilerine sunacağınız iPad ile meşgul edebilirsiniz. Çoğu insan için kayıp zamanlar olarak nitelenebilecek bu gibi bir durumda hem müşteriniz daha konforlu bir şekilde ağırlanmış hem de bu gibi teknolojik aletlerle tanışmamış olan insanların ilgilerini bu ürüne çekmiş de olabilirsiniz. Tabi bu son söylediğimiz aynı zamanda işyerinizin yanında ayrı bir elektronik ürün satan mağazanız varsa çok daha anlamlı olacaktır. Şaka bir yana her şeyden önce sunduğunuz hizmette bir fark oluşturmuş olacak ve müşterinizin belki de sizi tercih etmesi için bir sebebi daha olmasını sağlayacaksınız
  • Bir restoranta girdiniz ve masanıza yerleştikten sonra masanızın üzerine bırakılan bir iPad üzerinden siparişinizi verdiğinizi, yemekleriniz gelene kadar aynı zamanda iPad üzerinden biraz intertte sörf yahut başka bir aktivite ile meşgul olduğunuzu düşünmek farklı olsa gerek. Aynı zamanda yemeğinizin ücretini yine iPad üzerindeki ilgili restorantın uygulaması üzerinden ödemek fena olmasa gerek. Bu şekilde personel masrafından da tasarruf etme durumu da işletmeler için en güzel hediye olsa gerek.

Bu saydıklarımız şu anda gerçek hayatta kullanılan alanlar ve işletme türlerinden alınmış olup bu hizmeti alanlar ve verenlerin gayet mutlu olduklarını da ayrıca belirtmeliyiz. Bu konuda sizin de kendinize göre fikirleriniz oluşursa bizlerle yorum şeklinde paylaşırsanız memnun oluruz. Belki de bu fikirlerden yararlanmak sureti ile kendi işletmelerine yeni bir bakış açısı getirenler bile olabilir.

One Comment

Add a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir