iPhone 4S İçin iOS 5.0.1 (9A406) Güncellemesi

iPhone 4S ile beraber iOS 5.0 ve ardından iOS 5.0.1 ile çözülemeyen sorunlar için Apple’ın üzerinde çalıştığını biliyoruz. Hatta geliştiriciler için iOS 5.1 Beta 2 de geçtiğimiz günlerde yayınlanmış ve hem geliştirmeler hem de rapor edilen hataların, sorunların giderilmesine çalışılıyor. Fakat bugün Apple’dan gelen ilginç bir güncelleme dikkatli kullanıcıların gözünden kaçmadı. Bilindiği gibi her sürümle beraber o sürümü tanımlayan bir de kod numarası bulunuyor ki iOS 5.0.1 için bu kod 9A405 şeklindeydi. Tabi aynı şekilde bu kod iOS 5.0.1 yüklü olan iPhone 4S‘ler için de geçerliydi. Ancak Apple’ın az önce yaptığı sürüm güncellemesi iOS 5.0.1 olarak geldi ancak sadece iPhone 4S’e özel 9A406 yeniden güncellendi. Tabi bu duruma iki farklı açıdan bakılabilir ki bunlara dikkat çekmek hem jailbreak hem de unlock konusunda iPhone 4S kullanıcıları için önemlidir.

iOS 5.0.1 Update

Birincisi her ne olursa olsun sürüm güncellemeleri genellikle baseband (modem firmware) yükseltir ve sistemde yapılan güncellemeler de haliyle jailbreak açısından sorunlar oluşturabilir. Hele hele böylesi, neredeyse gizli olan bir güncellemenin öncelikli amacı bulunan jailbreak açıklarının kapatılması ve unlock‘un da daha etkin şekilde önüne geçilmesi amacı ile yapıldığı çok daha muhtemeldir. iOS 5.0.1 sürümü olarak yayınlandığından özellikle yeni iPhone kullanıcıları böyle bir güncellemenin sorun olmayacağını düşünerek sürümü güncellemeleri belki iOS 5.0.1 olarak bir değişiklik yapmayacak olsa da sistemde yukarıda belirtilen kazanımların önüne geçilmesi için Apple’ın muhtemel stratejisidir.

Bu nedenle jailbreak için bekleyen hele hele sim kilitli (fabrika çıkışı sim kilitsiz olmayan) cihaz sahibi olan iPhone 4S kullanıcılarının uzak durmasını en azından iOS hacker’larının yapacakları açıklamayı beklemeleri yerinde olacaktır.

Jailbreak ile yahut unlock ile ilgili sorunu olmayan kullanıcılar zaten iTunes üzerinden direk olarak sürüm numarası değişmeyen ancak sürüm kodu değişen iOS 5.0.1 (9A406) güncellemesini yapabilirler.

Add a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir