iPhone 4S Piyasadan Önce Mahkeme Yolunda

Apple ve mahkeme kelimeleri yanyana geldiğinde diğer aktörün hangisi olduğu konusu insanları fazlaca düşündürmüyor ki buna cevap olarak hemen herkes Samsung diyecektir. Bilindiği gibi Apple, Avrupa ülkeleri ve Amerikada Samsung’un kendi patentli teknolojisini kullandığı gerekçesi ile mahkemeye vermiş ve bir çok ülkede de satışını yasaklatmıştı. Samsung’da elini boş tutmamış bu yasağı kaldırmaya karşı davalar açmış ve bir çok ülkede yasağı kaldırtmıştı. Samsung şimdi ikinci taarruz hamlesini yaparak iPhone’un henüz piyasaya sürülmemiş ve geçtiğimiz günkü etkinlikte tanıtılan iPhone 4S için mahkemenin yolunu tutuyor. Samsung, iPhone 4S ile Apple’ın fikri mülkiyet haklarını ihlal ettiğini ve teknolojilerinden haksız bir biçimde faydalandığını” öne sürüyor. Buna göre Samsung sözcüsü James Chung, iPhone 4S satışlarının mahkeme emriyle yasaklanması için bugün mahkemeye başvuruda bulunacaklarını açıkladı.

iPhone 4S vs SamsungSamsung ve Apple, Nisan ayından bu yana birbirlerine karşı 10 ayrı ülkede 20’den fazla patent davası açtılar.  Samsung firması, iPad’e çok benzeyen tablet bilgisayarı Galaxy Tab 10.1‘in Almanya’da satışının yasaklanması konusunda Kaliforniyalı şirketle giriştiği adli savaşı kısa süre önce kaybetmişti. Böylece Samsung, Avustralya’da Galaxy 10.1’in ithalatına tedbir getirilmesinin ardından bir darbe de Almanya’da yemişti

Samsung’un bu hamlesi ile artık teknolojiden çok mahkeme savaşı ile iki markanın adını sıklıkla duyacağımız bir sürece giriyoruz ki açıkçası teknoloji haberlerini takip edenler için aynı türden haberleri görmek adeta işkence haline geldi. Umarız iki firma bu konuda birbirleri ile uğraşmayı bırakır da sadece ürünlerinin kalitesi üzerinden beklenen rekabet ortamı oluşur dilekleri ile konuyu takip etmeye devam edeceğiz.

Add a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir