iPhone 4S’i iOS 8’e güncellemeli misiniz?

Bildiğiniz gibi kısa diyebileceğimiz bir süre önce artık iOS 8 ve hatta bir hafta kadar sonrasında da ara sürümleri çıkmaya başladı. Yeni cihazlar için içerisinde birçok farklı nimeti barındırıyor olmasına karşın iPhone 4S için durum böyle değil, en azından durum böyle değilmiş gibi gösteriliyor. Eğer siz de hala iPhone 4S kullanıcısıysanız ve sürekli internette gördüğünüz “iPhone 4S’i güncellemeyin” uyarılarına aldırmadan kendi kararınızı vermek istiyorsanız bu yazı sizin için iyi bir başlangıç noktası olabilir.  Unutmayın ki bu yazının amacı sadece size deneyimleri aktarmaktır, kararı kendiniz verin ve aklınızda kalanı yapın.

ios-8-iphone4s

iPhone 4S kullanıcılarının kaçırdığı donanımlar ve özellikler

– iPhone 4S kullanıcılarının cihazları zamanının parlayan yıldızları olsa da artık pek parlak sayılmazlar. Nitekim geçen yıllar içerisinde Apple’ın iPhone 5S ile birlikte ortaya sunduğu yeni bir Touch ID sistemi gelişti. iPhone 4S kullanıcıları bundan ve yeni işletim sisteminde buna bağlı olarak gelen özelliklerden mahrum kalacaklar.

– Air Drop bildiğiniz gibi yine üst nesil cihaza sahip olan cihazlar içerisinde kullanıyor ve yüksek performans elde etmeye yarıyor. Diğer yandan bu özelliğin ülkemizde çok fazla kullanılmadığı da aşikar.

–  Cihaz eski olduğu için hem cihazın işlemcisi hem de cihaza ait işlemci hızı yine aynı oranda düşük olarak seyir ediyor.

Küçük ekran hala çok kullanışlı!

Herkes büyük ekran peşinde koşsa da benim gibi bazı kişilerin tercihi küçük ekran olabiliyor. iPhone 4S’in küçük ekranı hala iOS 8’de bile kendine has havasını devam ettirebiliyor. Özellikle Mail ve Mesaj uygulamalarını iPhone 4S’in ekranı ile kullanmaya devam etmek hala çok kullanışlı denebilir. Eğer ekran boyutu çok küçük gelirse o zaman da Kelime tahmini özelliğini devre dışı bırakarak ekranda çok daha büyük bir yer açabilmek mümkün.

Evet, iOS 8 gerçekten yavaş ama o kadar da değil

Bundan yıllar önce çıkmış olan bir cihazdan gerçekten de çok fazla şey beklemiyor muyuz? Evet galiba bekliyoruz. Fakat ne var ki Apple bu konuda böyle düşünümüyor. A5 işlemci ile piyasaya sürülen cihazlar bir üst işlemciler çıktığında haliyle daha düşük bir performans veriyor. Bu durumun bir çözümü yok. iPhone 6 modelleri çıktığı zaman da aynı şekilde iPhone 5S’in ihtişamı azalmaya başladı ve o da bu cihazların güç olarak gerisinde kaldı.

Evet, iOS 8 gerçekten şuan için iPhone 4S cihazlarda yavaş fakat, bir de şöyle düşünün ilk iOS 7 sürümlerinde durum bundan çok daha mı farklıydı? Kesinlikle hayır! İnsanlar cihazlarını nasıl iOS 6’ya düşürebileceklerinin bir yolunu aramaya başlamışlardı ki bu durumun da henüz bir açığı mevcut değil. iOS 8 şuan gerçekten yavaş fakat tamamen kullanılamaz durumda bir işletim sistemi değil. Gelin dilerseniz biraz da uygulamaların açılmasını 7.1.2 versiyona göre karşılaştıralım?

ios-7-vs-8

 

Yukarıda gördüğünüz tabloda iPhone 4S’in iOS 7 ve iOS 8 arasındaki farklarını görüyoruz. Uygulamaların kullanıma hazır olması için evet belki gerçekten de biraz beklemeniz gerekebilecek fakat bu rakamlar şahsen çok da yüksek rakamlar değil ve aralarda muhteşem farklılıklar yok. Diğer yandan iOS 8’in birçok yeni özellikle geldiğini de düşünmek gerekiyor. Karar sizin.

Add a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir