iPhone 4’ü hızlandırmak için 3 etkili ipucu!

Apple birçok firmadan farklı olarak, yeni piyasaya sürdüğü işletim sistemlerini olabildiğince çok cihazının çalıştırabilmesini istiyor. Bu yüzden birçok eski jenerasyon cihazı bile yeni çıkan işletim sistemlerinin imkanlarından faydalanabiliyor. Ancak bu her zaman güzel sonuçlar doğurmayabiliyor. Örneğin iPhone 4’lere iOS 7 biraz fazla geldi diyebiliriz. Başlangıçta şarjlar daha erken bitiyor, telefonlar çok fazla yavaşlıyor ve kullanılmaz hal alabiliyordu. Son zamanlarda gelen güncellemelerle bir nebze olsun rahatladıklarını söylemek mümkün olsa da sanıyorum iPhone 4 kullanıcılarının iOS 6’da kalmaları iyi olabilirdi 😉

Fakat iOS 7 ve sürümlerini iPhone 4 gibi bir cihazda kullanacaksak telefonumuzun artık eski jenerasyon olduğunu kabul edecek ve cihazımıza buna göre önemli adımlar attıracağız.

iphone-4-hızlandırmak

  1. Açık uygulamalar en büyük düşmanınızdır!

    iPhone 5 ve 5S gibi bir cihaza sahip değilseniz, cihazınız şuanda eski jenerasyon cihazlardan birisi demektir. Eğer bu cihazlarıdan herhangi birini kullanmayıp iOS 7 ile boynu bükük bırakılan iPhone 4 ve 4S modellerinden birine sahipseniz arka planda açık tek bir uygulama bile bırakmanız sakıncalı demektir. Elinizden geldiğince her kullandığınız uygulamayı işiniz bittikten sonra kapatmaya çalışın, ayrıca arka planda yenilenen uygulamaları ayarlar menüsünden de pasif hale getirin. Bu size büyük bir stabilite ve hız kazandıracaktır.

  2. Bağlantı araçları ikinci en büyük düşmandır

    Eğer cihazınızda ihtiyacınız yoksa kesinlikle Bluetooth ve Wifi gibi hem şarj hem de hız düşmanları barındırmayın. İşinizi hallettikten sonra hem cihaıznızın şarj ömrünü koruyabilmek hem de cihazınızı kaplumbağa hızından kurtarabilmek için sürekli olarak kapalı tutun.

  3. Bildirimler

    Bildirim aldığınız uygulamaları Ayarlar menüsü üzerinden kontrol edin. Genellikle çoğu kullanıcı kullandığı ve kullanmadığı birçok yazılımdan bildirim alır. Hızın en büyük düşmanlarından birisi de sürekli olarak cihazınızın bildirim alması için çalıştırdığı arka plan uygulamalarıdır.

Şayet bunları yaptıysanız, en önemli üç adımı atmışsınız demektir. Bunlara rağmen hala cihazınızı yavaş buluyorsanız artık telefonunuzu yeni nesil bir cihaz ile değiştirme vaktiniz gelmiş demektir. 🙂

Add a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir