iPhone 5S ve iPhone 5C, 3 günde 9 Milyon sattı!

Yeni iPhone’lar teknoloji severlerin akınına uğradı. 20 Eylül itibariyle fiziksel satışlarına başlanan cihazlar ilk gün zaten rekor sayıda satış rakamına ulaşmıştı. 3 gün geride kaldı ki rekor halen devam ediyor.

Ön talep toplama sürecinde ilk gün 1 Milyon siparişi iPhone 5C almıştı. 20 Eylül itibariyle başlayan fiziksel satışlarda ise durum farklı değildi. Özellikle iPhone 5S ilgisi uzun kuyrukların oluşmasına neden oldu. iPhone 5C’nin satışları halen sürse de iPhone 5S stoğu ilk 3 gün sonunda tükendi. Talebe karşılık verilemediği haberi, Apple CEO’su Tim Cook’u haliyle çok sevindirdi. Tim Cook bu talebi “inanılmaz” olarak değerlendiriyor. iPhone’ların teknoloji severlerin hizmetine sunulana kadar emeği geçen tüm çalışanlarına da teşekkürlerini iletti.

iPhone 5S ve iPhone 5C

Geçtiğimiz yıl iPhone 5’in satışında da hayli başarı sağlanmıştı. İlk 3 gün satış rakamı olarak 5 Milyon demişti. Yine 2011 yılı itibariyle satışa sunulan iPhone 4S de ilk 3 günde 4 Milyon satmıştı. Aslında bu değerlendirme satışa sunulan ülkelere göre de değişiklik gösteriyor. Demek istediğim her yıl aynı ülkelerde satışa çıkmadığı için yıllara göre satış rakamlarını karşılaştırmak sağlıklı bir sonuç vermeyecektir.

Dedik ki iPhone 5S ve iPhone 5C 3 günde toplamda 9 milyon satış rakamına ulaştı. Peki iPhone 5S tek başına ne kadar sattı? İşte bu sorunun cevabı da: 7.65 Milyon. Yani iPhone 5S’in satışı şu an iPhone 5C’nin 3,5 katına ulaştı.

Add a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir