iPhone 5S’te A7 işlemci mi kullanılıyor?

Tanıtıma günler kala ortalık daha da karışmaya başladı. Heyecanı artırmaya yönelik olsada bazı söylentiler de gerçekten umut verici. Çift led flaşlı, parmak izi okuyuculu ve altın sarısı, siyah ve beyaz renkli çıkacağı haberleri artık iyiden iyiye kesin görülüyor. Aksi bir durum olursa baya bir yıkım olur. Herkes ona göre hayal ediyor diyebiliriz.

Şimdiye de iPhone 5S’te kullanılacak işlemci hakkında çok spekülasyon yoktu. Yine aynı işlemciyle gelecek ve bazı değişiklikler neticesinde (işlemcide değil) cihaz biraz daha stabil ve hızlı çalışacaktı. Bu şekilde bir görüş hakimdi. Ancak son gelen haber yeni bir işlemcinin kullanılacağı/kullanıldığı yönünde. Fox News‘in sunucusu Clayton Morris, twitter hesabında iPhone 5S’te kullanılacak işlemcinin A7 olduğunu belirtti. Yeni işlemcinin eski işlemciye oranla (A6) %31,7 daha hızlı ve stabil olacağını yazdı. A7 işlemcisinin bu %31 lik üstülüğü elbette heyecana sebep oldu.

iPhone 5S

Hatta A7 işlemciler bu yıl sonunda yani sonbahar gibi çıkacağı tahmin edilen iPad’lerde de kullanılacağı söyleniyor. Galaxy S4’teki işlemci kadar belki de daha fazla bir performans sunabilecek olması yeni oyun ve uygulamalar açısından da sevindirici bir durum. Hatta hareket izleme işlemlerinin yapılabilmesi için ayrı bir yonga daha ekleneceği ve bu sayede adım sayar gibi egzersiz uygulamaları daha stabil ve düzgün çalışabilecek. Sonrasında bu tür uygulamalar daha popüler hale gelecek.

Clayton Morris iPhone 5S tweet

Her ne kadar iPhone 5’ten çok farklı olmayacak desek de yine de özellikle performans açısından ve pil açısından sanıyorum gözle görülür bir iyileştirme görebileceğiz. Ayrıca bazı ek özelliklerde ağzımıza bal sürecek cinsten. Beklentiler çok yüksek olsa da, hayal kırıklığıyla sonuçlanmayacak gibi görünüyor.

Bu konuda sizin değerlendirmeleriniz nasıl?

Add a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir