iPhone 6 için 4.7 ve 5.5 inç ekran söylentisi

iPhone’lar için son zamanlarda eleştiri alan en büyük yönlerinden birisi küçük ekranlı olması. Artık akıllı telefon kullanıcıları daha büyük ekranlı cihazlara yönelirken Apple bu konuda biraz geç kaldı diyebiliriz. Son olarak iPhone 5‘ler 4 inç 136×640 pixel çözünürlüklü 326 PPI ekranla gelmişti.

Son olarak karşımıza gelen ürünlere baktığımızda artık oldukça büyük ekranlar tercih ediliyor. Örneğin sene içinde çok konuşulup söz edilen ürünlere bakarsak; Motorola Moto X: 4.7 inç, Samsung Galaxy S4: 5 inç ve Google Nexus 5: 5 inç ekran büyüklüğü göze çarpıyor. Hatta Galaxy S5 için 5.25 inç ekran telaffuz ediliyor. Apple iPhone ile bu ürünlerin ekran büyüklüğü açısından oldukça gerisinde kaldı. Note serisinin son üyesi Samsung Galaxy Note 3‘e baktığımızda phablet kategorisini temsilen 5.7 inç ekran olduğunu görüyoruz.

iphone 6 4.7 ve 5.5 inç ekran

Araştırma şirketi DisplaySearch‘ün raporuna göre yeni nesil iPhone’lar iki farklı ekran büyüklüğünde kullanıcı karşısına çıkması muhtemel. Rapora göre 4.7 inçlik iPhone 6, 1600×900 çözünürlük, 386 PPI ve LTPS TFT LCD ekran teknolojilerine sahip olacak. 5.5 inçlik daha büyük ekranlı iPhone 6 için ise; 1920×1080 çözünürlük ve 401 PPI ekran teknolojileri telaffuz ediliyor.

Bu şekilde Apple, iki farklı ekran büyüklüğüyle ortalama ve büyük ekran tercih edenleri hedef kitlesine alabilecek. Gerçekten güzel bir seçenek olacaktır. Büyük ekran sevmeyenler için ideal sayılabilecek 4.7 ekran sunulurken, daha büyük ekran kullanmak isteyenler de 5.5 inçlik apple’ın ilk phabletini kullanabilecek. Bu gidişle Phablet kategorili akıllı telefonlar hem tabletlerin hem de masaüstü bilgisayarların topraklarını işgal etmeye başlayacak. Tabletlerin gelmesiyle artık bilgisayarlarımızda daha az vakit geçirmeye başladı. Phablet ürünleriyle de artık diğer teknolojik ürünlerdeki etkinliğimiz giderek azalacak gibi görünüyor.

Add a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir