iPhone 6 ile iPhone 6S’in Ekran Farkları

İnternet dünyasında MacManiack ismiyle bilinen ve sıkı bir Apple takipçisi olan bu kişi iPhone 6 ile iPhone 6S arasındaki ekran farklılıklarına değinen bir video hazırlamış.

Video içerisinde her iki telefonu da açan ve yanyana koyarak daha kaliteli bir karşılaştırma yapan bu adam ekranlarının hemen hemen aynı olduğunu savundu. Ekran boyutlarının, FaceTime kamerasının ve yakınlık sensörünün konumunu gösteren MacManiack, bu konumların aynı olduğunu dolayısıyla ekran anlamında bir geliştirme beklenmemesi gerektiğini sarışın bodrum vurguladı.

Arka panelde büyük değişiklikler olmasa da ön panelde yapılan geliştirmelere dikkat çeken MacManiack özellikle sol üst köşede bulunan Force Touch özelliğinin çok iyi planlanmış olduğunu vurguladı. Bunun dışında düz bağlatılarda bulunan ufak değişiklikler, LCD ve sayısallaştırıcı bağlantıda bulunan Touch ID eklentisi yeni telefonun eski modeline göre değişmiş olan birkaç özelliğinden birisi. Son olarak iPhone 6S daha dayanıklı bir model olacak gibi görünüyor, ekranın arka kısmına yapıştırılan tabaka düşmelere ve darbelere karşı ekranı çok daha iyi bir şekilde koruyor.

Videodan iPhone 6 ile iPhone 6S’in karşılaştırmasını izleyebilirsiniz.

Add a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir