iPhone ahizeden az ses gelmesi sorununun çözümü

Normal bir şekilde cihazınızın ahizesi çalışırken aniden cihazınızın ahizesinden gelen sesin kısıldığına mı şahitlik ettiniz? O zaman benim yaşadığım durum sizin de başınıza gelmiş olabilir. Geçtiğimiz gün aşırı sağanak bir yağmurun altında otobüs beklerken iPhone 5 cihazımı kullanmaya devam ettim. O anlık cihazımda bir sorun görünmüyordu fakat daha sonradan ilk yaptığım telefon görüşmesinde cihazımızın ahizesinden sesin neredeyse hiç denecek kadar az geldiğini fark etmeye başladım. Tabii, bu durumda ilk olarak aklıma gelen şey ahizenin patlamış olma ihtimaliydi daha sonradan ise cihazımın ahizesinin sağanak yağmur altında kaldığı için ıslanmış olabilme ihtimalini düşündüm. Birkaç kişiyi daha arayıp denemek için telefon görüşmesi yaptıktan sonra cihazımı kapattım ve tekrar açtım. Fakat yazılımsal olarak her ne yaptıysam yapayım asla iPhone cihazımın ses kalitesi ve seviyesi eski şekline geri dönmedi.

iphpne-su-etkilenmesi

Bu durumda ben de genellikle suya düşen cihazlarda denenen çözümü denemeyi düşündüm. Cihazımı bir kap dolusu pirincin içerisinde bırakarak bir gün kadar beklettim. Daha sonradan da cihazımızı hafifçe kuruladım. Açtığımda ise cihazımızın ahizesi tıpkı eskisi gibi kaliteli ve ses seviyesinde sorun olmadan çalışıyordu. Bu da pirinç ve kurulama yönteminin sadece cihazımın suya düştüğünde değil, aynı şekilde bir sıvıdan etkilendiğinde de çözüm olabileceği konusunu aklıma getirdi. Daha sonradan yaptığım araştırmada ise bu sorunu yaşayan birçok kullanıcının olduğunu fark ettim. Fakat hiçbiri benim gibi hızlı davranarak kurulama yöntemini seçmemişler.

Aklınızda bulunsun, şayet bir gün sizin de buna benzer donanımsal bir sorununuz olursa buna benzer erken müdahalelerde bulunmanız son derece faydalı olabilir. Hem cihazınızı hem de kesenizi fazladan masraflardan kurtarabilirsiniz.

Add a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir