iPhone Bağlandığında iTunes’un Otomatik Açılmasını İptal Etmek

iPhone, iPod Touch veya iPad’i bilgisayarımıza bağladığımızda eğer bilgisayarımızda yüklü ise otomatik olarak hemen iTunes yazılımı açılıyor. iTunes’u çok az kullanıyorsanız ve bilgisayarınızdaki ana medya yöneticisi de değilse iTunes’un sürekli olarak her bilgisayarınıza cihazınızı bağladığınızda açılması sinir bozucu olabiliyor. Bilhassa USB kablonuz dengesiz ise her kablo yerinden oynadığında cihazı tekrar bağlanmış kabul etmesi ve iTunes’u pat diye karşınıza getirmesi sıkıntılı bir duruma dönüşebiliyor.  Eğer istiyorsanız tabi hem Windows hem de Mac içerisinden bu durumu engelleyebilmek mümkün. İşte, iPhone’unu bağladığında iTunes’un açılmasından rahatsız olanlar için bu özelliği nasıl devre dışı bırakabilecekleri hakkındaki adımlar;

Windows için Otomatik iTunes’u Devre Dışı Bırakmak

1. Adım: Bilgisayarınızın görev çubuğuna giderek sağ tıklayın ve ardından Görev Yöneticine ulaşın. Dilerseniz CTRL + ALT + DELETE tuşlarını da kullanarak Görev Yöneticisine ulaşabilirsiniz.

2.Adım: Başlangıç sekmesine giriş yapın ve iTunes Helper işlemine sağ tıklayıp “Devre Dışı Bırak” seçeneğini seçin.

3.Adım: Değişikliğin aktif olabilmesi için bilgisayarınızı yeniden başlatın. Artık her iPhone’u taktığınızda bilgisayarınız size otomatik olarak iTunes yazılımını getirmeyecek.

Mac için Otomatik iTunes’u Devre Dışı Bırakmak

1. Adım: İlk olarak Mac’iniz içerisinden Apple Logosuna tıklayın ve daha sonra sol kısımda yer alan seçenekler içerisinden “Sistem Tercihleri” sekmesine giriş yapın.

2.Adım: Kullanıcılar ve Gruplar seçeneğine giriş yapın.

3.Adım: Sol kısımdan kullanıcı hesabınızı seçin. Hemen ardından sa kısımda iTunes Helper’ın yer aldığını göreceksiniz.

4.Adım: Buradan “-” eksi işaretine basarak iTunes Helper’ı kaldırın

Bu işlemi tamamladığınızda ister Mac isterseniz de Windows için artık her cihazınızı bağladığınızda cihazınızı bilgisayarınız ile eş zamanlamaya çalışan bir iTunes’un karşınıza çıkmadığını göreceksiniz.

Add a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir