iPhone Batarya Simgesi Nasıl Kaldırılır

Belki birçoğunuza garip gelebilir fakat bazı insanlar telefonlarının ekranında durum çubuğunda bulunan batarya yüzdesinin yan tarafında görünen batarya simgesini görmek istemeyebiliyorlar.

Geçtiğimiz aylarda bununla ilgili şikayetlerde bulunan kişilere de rastladık ve şimdiye kadar bu işlevi sağlayacak olan bir jailbreak tweakı mevcut değildi. iOS ayarlarında yüzdeyi kaldırmanız mümkün fakat batarya simgesini kaldırmanız mümkün değil. Springtomize gibi birçok tweak kullanarak durum çubuğunu oldukça geliştirmeniz mümkün fakat batarya simgesi biraz limitlerin dışında kalıyor gibi.

Neyse ki, cydiada bundan böyle batarya simgesini gizlemenizi sağlayan bir tweak yerini aldı ve böylelikle “bu sıkıntıyı” yaşayan kullanıcılar da muratlarına erdiler. Cydia’da bulunan No percent sign tweakı ile bundan böyle batarya simgesini saklamanız mümkün hale geldi.

No percent sign tweakını iOS cihazınıza kurdukran sonra yapmanız gereken Ayarlar menüsüne girerek No percent sign ayarlarını yapmak. Öyle karmaşık bir menüsü de yok, sadece tweakı aktif veya pasif hale getirmenizi sağlayan bir tuş ile batarya ikonunu gösterip göstermemenizi sağlayan bir tuş mevcut.

No-percent-sign-preferences-1024x688

Varsayılan olarak tweakı kurup telefonunuza respring yaptığınızda telefonunuz batarya ikonunuz kaybolmuş olarak açılacaktır. Cihazınızı şarja taktığınızda ise sadece prize takılı olduğunuz gösteren şimşek resmi görünecektir. Batarya ikonunu göstermek istediğinizde ise ayarlardan “show battery icon” butonunu aktif hale getirerek respring yapmanız yeterli.

Şahsi olarak benim görüşüm temiz bir görünüş için varsayılan iOS ayarlarını korumanız ve durum çubuğunda değişiklik yapmamanız yönünde. Fakat durum çubuğum boş kalsın istiyorsanız No percent sign tweakını da kullanabilirsiniz.

No percent sign tweakı Cydia’da BigBoss reposunda ücretsiz olarak bulunmakta.

Bu tweak hakkındaki görüşlerinizi bizlerle paylaşabilirsiniz.

Add a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir