iPhone Hard Reset Nasıl Atılır? (ayrıca iPad, iPod)

Bu yazımızda iPhone hard reset nasıl atılır? bunun cevabını arayacağız. iPhone unuz yavaşladığında veya artık eskisi gibi stabil çalışmadığında veya bir başka sebepten dolayı fabrika ayarlarına döndürmek isteyebilirsiniz. Buraya dikkat Factory reset/(hard format) ve hard reset birbirine çok karıştırılıyor. Hard reset attığınızda fabrika ayarlarına dönmüş olmuyorsunuz. Genel olarak Android’de durum factory reset atarak düzeltilsede, iPhone’da hard reset atarak cihazı kendine getirebilmeniz çok dahab muhtemel. Çünkü zaten oldukça stabil çalışan ve asla yorulmayan bir iOS işletim sistemine sahipler. iOS kullanıcıları bilirler ki çok nadiren cihazlarına donma kasma veya başka bir problem hissederler. Ki burada kapat aç düzelir moduyla herbirşeyi düzeltiverirler. 😉

iPhone Hard Reset Nasıl Atılır?

Hard reset atma olayı birkaç tuş kombinasyonu üzerinden yürütülür. Birkaç tuşa aynı anda basılarak bir düzen içerisinde hard reset komutu çalıştırılır.

Aslına bakarsanız birçok iPhone ve iPad modeli için hard reset atma tuş kombinasyonu farklılık gösterebilir. Bu nedenle biz en çok kullanılan kombinasyonu belirteceğiz. eğer cihazınızda bu kombinasyonlarla herhangi bir sonuç olamıyorsanız cihazınız özelinde hard reset kombinasyonu aramanız gerekiyor. Örneğin iPhone x hard reset iPad 4 hard reset gibi.

iPhone Hard Reset Nasıl Atılır?

iPhone hard reset atma tuş kombinasyonları

Bu tuş kombinasyonları birçok iPhone iPad ve iPod uyumludur. Yani birçok modelde bu işe yarayacaktır.

  • On/Off tuşuna basın ve basılı tutun (Genelde cihazın sağ tarafında, iPad’lerde de üst tarafta bulunur. Ekranın ışığını kapatıp açan tuştur.)
  • Ardından home tuşuna da basın ve basılı tutun. (Cihazların ön kısmında bulunan tuş)
  • Bu iki tuşa aynı anda basarak ve basılı tutarak ekran kararıp ardından tekrar açılana kadar basılı tutun. Apple logosu gelince bırakabilirsiniz.

iPhone 7 ve iPhone 7 plus hard reset nasıl atılır?

Sağ taraftan açma kapama düğmesine ve ardından sol tarafta ses kısma düğmesine aynı anda basarak basılı tutun. Ekran kararıp tekrar açılınca Apple logosu görününceye kadar.

iPhone 8 ve iPhone X hard reset atmak

İlk önce ses açma düğmesine basıp çekiyoruz sonra ses kısma düğmesine basıp çekiyoruz ardından yan taraftaki güç düğmesine basılı tutuyoruz. Cihaz kapanıp açılıyor Apple logosu gelene kadar tutuyoruz logo görününce çekiyoruz.

iPhone hard reset nasıl atılır konulu yazımızdaki yöntemleri; iPad ve iPod ‘lara da uygulayabilirsiniz. Dediğim gibi eğer bu kombinasyonlar işe yaramıyorsa cihazınız özelinde bir kombinasyon aramanız gerekiyor. Zaten genel kullanım için işinizi görecek birçoğunu da eklemeye çalıştım.

Add a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir