iPhone içerisindeki tüm Screenshots dosyaları kolayca nasıl silinir?

iOS cihazların bize sağlamış oldukları en büyük kolaylıklardan birisi de Screenshots yani ekranımızın görüntüsünü basit bir tuş kombinasyonu ile nerede olursak olalım çekebiliyor olmamızdır. Çoğu zaman web sitesindeki önemli bir başlığı veya bir video içerisinden bir sahneyi görüntülemek istiyorsak tek yapmamız gereken basit tuş kombinasyonumuzu uygulamak ve anında bir ekran görüntüsünü hemen arşivimizde bulundurmak. Bu özelliğin bu kadar kolay bir kombinasyon ile yapılabiliyor olması ve son derece kullanışlı olması ise sayısız ekran görüntüsünün, arşivinizi doldurmasına neden olabiliyor. Özellikle benim gibi not alma konusunda kendinizi aşmış biriyseniz bir süre sonra bu durum oldukça can sıkıcı olabiliyor.

Bugün keşfetmiş olduğum yeni bir uygulama ise, cihazımız içerisindeki tüm ekran görüntülerini tarıyor ve ardından hepsini bize kırmızı tik ile işaretlenmiş şekilde sunuyor. Biz önemli olanların tikini kaldırıyor ve diğerlerini anında tek bir tuşla arşivimizden kaldırabiliyoruz. Böylece hem aradığımız ekran görüntülerine ulaşmak çok daha kolay ve zahmetsiz oluyor hem de ufaktan da olsa görüntü arşivimiz içerisinde bir alan boşaltılmış oluyor.

Uygulamanın tek sıkıntılı yanı ise ücretli olması, fakat çok küçük bir miktar (0,99$ şuanda) olduğu için eğer siz de benim gibi çok fazla ekran görüntüsü alıyorsanız belki de cihazınızın içerisinde bulunması faydalı olabilir.

Screeny iOS uygulamasını 1,99 TL fiyatından satın almak için tıklayın.

Tags:

Add a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir