iPhone Kutu İçerikleri Değişiyor! (EarPods ve güç adaptörü içermeyecek..)

Özellikle Apple konusunda son dönemde adından sıkça söz ettiren analist Ming-Chi Kuo yeni bir iddia paylaştı. araştırma notunda iPhone 12‘lerin kutu içeriklerinde EarPods ve güç adaptörü olmayacak. Hafta başında Barclays’teki analistler de bu şekilde bir tahminde bulunmuşlardı. Bu da iki tahminin birbiriyle örtüştüğünü gösteriyor.

Apple yaklaşan yeni iPhone serilerinde kutu içeriğini önemli ölçüde zayıflatacak gibi görünüyor. Apple kulaklık ve şarj aletini iPhone’lardan ayrı bir şekilde satmayı hedefliyor. Kullanıcılar bunu nasıl karşılayacak ve bu gelişme iPhone fiyatlarını nasıl etkileyecek göreceğiz. Yeni maliyetler doğuracağı için özellikle ülkemizde muhtemelen pek hoş karşılanmayacak. Bir diğer yandan da aksesuarların kaldırılması ile birlikte 5G bileşenlerinden doğacak maliyet artışının telafi edileceği belirtiyor. Maliyet düşürmede ilk akla gelen ürünlerde bunlar olacak gibi.

iphone kutu içeriği değişiyor

Bunlar henüz net bir bilgi olmasa da, iddiası kuvvetli analistler tarafından söylendiği için önem taşıyor. Diğer bir yandan 3. nesil Apple Watch‘ların kutu içeriğinde, manyetik şarj kablosu vardı ama şarj aleti yoktu. Yani sadece kablo vardı güç adaptörü kutu içeriğinde yoktu.

Farklı bir bakış açısını da şu şekilde belirteyim. Yakın zamanda 20 W gücünde adaptörlerin üretileceğinden bahsediliyordu. Daha hızlı şarj olması için bu şekilde güç artışının sağlanması hedefleniyor. Hedefleri doğrultusunda da maliyet artışını, adaptörü ayrıca satarak önlemiş olacak. Bu sayede isteyen parasını verip daha güçlü bir iPhone adaptörüne sahip olabilecek.

Bu yıl tanıtılması beklenen 10.8 iPad ve 2021 ilk yarısında görücüye çıkması planlanan 8.5 inçlik iPad mini kutu içeriklerinde güç adaptörü olacağı öngörülüyor.

Bunlarla birlikte birçok iPhone kullanıcısının da zaten hali hazırda çok sayıda iPhone şarj cihazına ve kulaklığa sahip oldukları belirtiliyor. Dolayısıyla bu gelişmeden, ilk etapta bir rahatsızlık olmayacağı da mantıklı bir yorum.

Beklenen iPhone 12 için birkaç şeyde söyleyelim. Dört modelden oluşması bekleniyor. 5.4 inçlik ekrana sahip daha küçük bir iPhone, 2 adet 6.1 inçlik bir model ve ayrıca 6.7 inçlik Max boyuta sahip yeni bir model bekleniyor. Bu beklenen dört iPhone’un da ekran özelliği OLED olarak karşımıza çıkacak.

Add a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir