iPhone Rehberindeki Kişileri Sıralama İşlemi Nasıl Yapılır?

Telefonlar artık hayatımızın bir vazgeçilmezi oldular bu durum tabii ki önemli bir durum telefonlar bu kadar hayatımızda olduğunca haliyle telefonların en temel amacı olan haberleşme için bir rehbere ihtiyacımız var. Bu rehber ise düzenli olursa aradığımız kişiyi rahatlıkla bulmamıza olanak sağlar ve günlük hayatımızda oldukça kolaylıklar sağlar bize. Peki rehberimizi daha da kolay ve daha da düzenli yapmak için yapabileceğimiz birkaç işlem daha vardır şimdi onlardan bahsedeceğiz.

iPhone Rehberindeki Kişileri Sıralama

Rehberi İsime Göre Sıralama Nasıl Yapılır?

Her kullanıcı rehberini farklı şekillerde sıralayabilir kimisi ad soyad şeklinde kimisi de soyad ad şeklinde sıralayarak kendilerine bir sıralama düzeni oluşturmaktadırlar. Şimdi ad soyad şeklinde düzen nasıl yapılır onu göstereceğiz aşağıdaki listeyi takip ederek yapabilirsiniz.

  • Ayarlar bölümüne tıklayın
  • Kişiler kısmına tıklayın
  • Sıralama düzeni adında bir bölüm var oraya gidin
  • İphone telefonunuzdaki rehberinizi hangi şekilde sıralamak istiyorsanız ona göre bir seçeneği seçin

Ama burada dikkat edilmesi gereken çok önemli bir husus vardır, görüntüleme seçeneği ile sıralama seçeneği arasında oldukça fazla bir fark vardır. Sıralama düzeni rehberinizdeki kişilerin ad soyad tercihinize göre düzenlenip güzelce sıralanmasını sağlar. Görüntülüme seçeneği ise rehberinizdeki kişilerin adının mı soyadının mı önde görüneceği düzenlemeye yarar. Bunu da değiştirmek isterseniz eğer yukarıdaki adımları takip edin 2. Sıraya geldiğinizde ise biraz daha telefonu aşağı sürükleyerek orada görüntüleme tercihlerini görecekseniz oraya tıklayarak seçim yapabilirsiniz.

Telefon Rehberinde Kişileri Favoriye Almak?

Telefonlarda artık arama yapmak da oldukça kolay neredeyse tek tuşla istediğiniz kişiye ulaşabilirsiniz. Tabii ki bu durumu daha da kolay hale getirmek için telefonunuzda bulunan rehber uygulamasından istediğiniz kişiyi favoriye alarak ana ekranda çıkmasını sağlarsınız ve rehber uygulamasına girmeden istediğiniz kişiyi arayabilirsiniz. Durumun böyle olması kullanıcılarının da oldukça hoşlarına gitmiştir ve bu özellik sıklıkla kullanılmaktadır.

  • Kişiler ya da rehber uygulamasına gidin
  • İstediğiniz kişinin üstüne basın
  • Favorilere ya da sık kullanılanlara ekle butonuna basın
  • Kişinin telefon sekmesine dokunarak favorilere ya da sık kullanılanlara ekleyebilirsiniz.

Add a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir