iPhone şarj aleti nasıl tamir edilir?

Maalesef Apple’ın hem iPhone, hem de iPad şarj aletleri sık sık sorun çıkarıyor, çalışmayı durduruyor. Bazen seyahat esnasında, bazen de fazla tak-çıkar işleminden sonra iPhone – iPad şarj aletleri çalışmaz hâle geliyor. Peki iPhone şarj aleti nasıl tamir edilir?

Açıkça, her zaman için en iyi çözüm Apple merkezine ya da en yakın telefoncuya gidip yeni bir şarj aleti satın almaktır. Buna rağmen, özellikle orijinal ürünler için yüksek meblağlar vermek istemiyorsanız veya imitasyon şarj aleti alıp telefonunuzu riske atmak istemiyorsanız, uygulayabileceğiniz bazı adımlar var.

Şarj aletinin durumu nasıl kontrol edilir?

Apple ürünlerinin şarj aleti iki parçadan oluşuyor; güç adaptörü ve USB kablosu. Adaptör prize takılırken, onla birleşen kablo da iPad, iPhone ya da iPod ürüne takılıyor. Eğer kablolar sorunsuz olarak bağlıysa ve cihaz şarj olmuyorsa, izlemeniz gereken birkaç adım var.

1. Prizde sorun var mı? Kabloları değiştirmeden, farklı bir prizde şarj etmeyi deneyin.

2. Apple cihazınızın şarj soketinde sorun olabilir mi? Adaptörle eğer elinizde varsa farklı bir iOS cihazı şarj etmeyi deneyin.

3. Kabloda mı sorun var? Eğer elinizde varsa, cihazı ve adaptörü aynı hâlde tutarak şarj kablosunu değiştirip deneyebilirsiniz. Aynı zamanda kabloyu çıkararak, telefon ya da tabletinizi USB kablosuyla bilgisayara bağlamayı deneyin. Bu şekilde sorunun hangi parçadan oluştuğunu anlayabilirsiniz.

iPhone şarj kablosu nasıl tamir edilir?

Maalesef Apple’ın USB kabloları pek de dayanıklı değiller ve kolayca bozulabiliyorlar. Özellikle katlandığında veya ezildiğinde içindeki teller hasar görürken, genelde de kablonun ucu kopuyor – aşınıyor. Buna rağmen, şarj kablonuzu kendi başınıza tamir etmeniz için ünlü YouTuber Abdul Moiz Farooq’un 4 dakikalık kısa bir video çözümü var. Oldukça basit bir işlem ve izlemenizi tavsiye ederiz;

https://www.youtube.com/watch?v=bgtplwfmE0E

iPhone adaptörü nasıl tamir edilir?

Maalesef adaptör tamiri pek de kendi imkanlarınızla gerçekleştirebileceğiniz bir eylem değil ve en iyi çözüm yenisini almak olacaktır. Eğer gerçekten ne yaptığınızı bilmiyorsanız, size tavsiyemiz içini de pek fazla açıp kurcalamamanızdır.

Add a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir