iPhone Telefon Uygulaması Sorunları Nasıl Çözülür?

iPhone Telefon Uygulaması Sorunları Nasıl Çözülür? hata çözümü nasıl yapılır adım adım inceleyip problemleri gidermeye çalışacağız. iPhone’daki uygulamalarınız donarsa arızalanırsa veya kilitlenirse ne yapmamız gerekiyor, yapmamız gereken adımları sıralıyoruz.

iPhone’un telefon uygulaması en çok kullandığınız uygulamalardan biridir ve bazen çabucak donar, çöker veya düzgün çalışmayı durdurur. Çok sık kullandığımız uygulamaların başında geldiği için de biraz can sıkıcı olabilir. Bu tür donmalarda arkadaşlarınızla yapacağınız telefon görüşmelerinizde duyma problemleri, arama kesilme vesaire gibi birçok basit probleme neden olabilir.

Note: iPhone telefon uygulamalarındaki problemleri çözmek için vereceğimiz ipuçları tüm yeni iPhone modelleri ve iOS 11 ve üzeri sürümler için geçerli olduğunu belirtelim.

iPhone Telefon Uygulaması Sorunları

iPhone telefon uygulaması sorunları nasıl ortaya çıkıyor?

iPhone telefon uygulaması hataları birçok şekilde görünebilir. Bunların başlıcaları ana ekranda telefon uygulamasını açmaya çalıştığınızda açılmaması donması ve yanıt vermemesi şeklindedir. Bu tabii ki telefon görüşmelerinizi etkileyebilir, bazen giden aramalarınızı engelleyebilir, uyguladığınız özel zil sesleri de sessiz kalabilir veya farklılık gösterebilir.

iPhone telefon uygulaması hatasının nedenleri neler?

Bu bazen işletim sisteminizin güncellenmesinden veya telefon servis sağlayıcınızdan kaynaklanabilir. Daha önceden etkinleştir diniz birer devre dışı bıraktınız ayarlarda buna sebep olabilir. Neyse ki bu tarz sorunlar için düzeltme de uygulanacak birkaç adım var.

iPhone telefon uygulaması sorunları nasıl giderilir?

iPhone’un telefon uygulamasından sorun ve hata alıyorsanız, uygulayabileceğiniz birkaç çözüm adımı mevcut.

1. İlk olarak iPhone telefon uygulamanızı kapatıp açın bu roblemler için uygulayabileceğiniz ilk ve bazen en başarılı adımdır.

Uyarı: Telefonunuzun ana ekranına dönmek veya farklı bir uygulama açmak telefon uygulamanızı kapatmaz. Öncelikle tüm açık uygulamalarınızı görüntülemeniz gerekiyor. Sonrasında da telefon uygulamanızı bulup sağa sola sürükleyip kapatmanız gerek.

2. iPhone’un uzun yeniden başlatın. bu telefonunuzdaki birçok hatanın çözümü için uygulayabileceğiniz ilk adımlardan biridir. Sıkışıp kalan birçok sistem hatalarını, hücresel bağlantı hatalarını çözümek içinde iyi bir yoldur.

3. Uçak modunu kapatın: telefonunuzda Bir sebeple uçak modu açık kaldıysa ve kapatmayı unuttuysanız bu da tabii ki sorun oluşturacaktır. Ama bu düşük bir ihtimal çünkü kapalı ise zaten hiçbir yere arayıp bağlantı kuramazsınız. Sadece kontrol amaçlı bunu yapabilirsiniz.

4. Uçak modunu aç kapat: Uçak modu telefonunuzda aktif değilse bile aktif edip sonra tekrar kapatabilirsiniz. Bu adam ile gerçekten birçok çözüm sunabiliyor. En azından benim telefonumda internet veya arama problemi yaşadığımda, uçak modunu açıp kapatıyorum ve düzelme fark ediyorum. Uçak modunu önce aktif edin bi 30 saniye kadar bekleyin sonra tekrar kapatın. Siz de deneyebilirsiniz.

5. Mobil verileri açın: iPhone’unuzu üstten kaydırdığınızda açılan bildirim ekranında mobil veri simgesinin yeşil olup olmadığını kontrol edin. Değilse tabii ki onu da açmanız gerekiyor.

6. Bluetooth bağlı cihazlarınızı kontrol edin: iPhone’un uza daha önceden bağladığınız bluetooth hoparlör veya Apple Airpods gibi cihazlarınızı tekrardan kontrol edin. Bir şekilde aramalarınızı yönlendirme veya doğru ses alamama problemi çıkarabilir. Onun içinde bluetooth’u kapatıp açabilirsiniz veya bluetooth’u muzdaki cihazları kaldırıp tekrar bağlamayı deneyebiliriz.

7. Arama yapmak için doğru uygulamayı kullanıp kullanmadığınızdan da emin olmanız lazım. Zira simgeler birbirine çok benzer olduğu için WhatsApp, Line, WeChat gibi uygulamalardan biri üzerinden arama yapmayı deniyor olabilirsiniz.

8. Faturanızı ödediniz mi: 🙂 faturanızı ödemeyi unuttuysanız da tabii ki küçük bir probleminiz olabilir.

9. iPhone Slayt Switch’i kontrol edin: Ana ekrandayken sağa kaydırma yaptığınızda karşınıza gelen switch slide ekranında görüşmeyi sessize alma gibi bazı fonksiyonlarınız aktif durumda olabilir.

10. Rahatsız etmeyin modunu devre dışı bırakmayı deneyin. Bu da arama işleminin doğru çalışmasına engel olabilir.

11. Network ayarlarınızı sıfırlamayı deneyin. Ağ ayarlarınızı sıfırlamak arka planda çalışan verileri temizlemenize yardımcı olabilir.

12. iPhone’unuzu güncelleyin: herhangi bir iOS güncellemesi mevcutsa bunu mutlaka yapın. Yeni özellikler ve ekstra güvenlik gelişimlerinin yanısıra bazı kullanıcı hatalarından düzeltilmesini sağlar.

13. Yurtdışındayken bu tarz sorunlar yaşıyorsanız mutlaka hücresel (küresel) dolaşım ekranını kontrol edin. Bu ayarlamaları otomatik yapsa da bazen kaçırabilir. Sorununuzun kaynağı da bu olabilir.

14. Sim kartınızı kontrol edin: Arama sorunlarında belki de en son aklımıza gelen çözüm budur. iPhone Telefon Uygulaması Sorunları Nasıl Çözülür aramasını yapmadan önce denenebilecek önemli bir adımdır. Sim kartınızı çıkarıp tekrar bir takın, sorunlu sürekli yaşıyorsanız başka bir kartı sizin cihazınızda deneyin. Uzun süredir aynı sim kartı kullanıyorsanız yıpranmış olabilir bunu gözardı etmeyin.

15. iPhone’unuzu sıfırlayın: Bu problem çok canınızı sıkmaya başladı ve bütün varyasyonları denediniz bir çözüm elde edemediniz. O zaman fabrika ayarlarına dönmek sizin için iyi bir çözüm olabilir.

Uyarı: Bu işlemden önce mutlaka bir iPhone yediğinizi alın. Veri kaybı yaşamayın.

16. iPhone’u geri yükle: Yukarıdaki tüm adımları denediniz yine bir çözüm elde edemedinizse iPhone Restore adımı ciddi bir çözüm olabilir. ancak iPhone geri yükleme işlemi son çare olarak düşünülmelidir. Çünkü birçok veri kaybı yaşamanıza neden olabilir.

Add a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir