iPhone Uygulama Kullanım Süresi Nasıl Kısıtlanır?

iPhone ve birçok telefon üreticilerinin yakın zamanda getirilen güncellemelerle uygulamalara kullanım kısıtlama süresi özelliği getirmiştir.

Bu özellik sayesinde kendi sağlığınız ve telefonla meşgul olma süreniz hakkında bilgi sahibi olmamızı sağlamakla beraber fazla kullandığımız bir ya da birden fazla uygulamalar için günlük kotalarda belirlenebilmektedir. Çoğunlukla ebeveynlerin kullandığı bir özellik olan uygulama kısıtlama çocukların telefonlar, bilgisayarlar, tabletler gibi teknolojik aletlerle de olan bağlılığını azaltmak için oldukça yararlı bir özellik olmakla beraber aslında göz sağlığı ve vücut sağlığı içinde büyük bir önem taşımaktadır.

iPhone Uygulama Kullanım Süresi Nasıl Kısıtlanır

Uygulama Kısıtlama Özelliği Nasıl Açılır?

Öncelikle cihazınızda ayarlar bölümüne gidiyoruz ve ondan sonra bu adımları takip edeceğiz.

  • Cihazın ayarlar bölümüne girin
  • Ekran süresi yazan bölüme tıklayın
  • Sürdür diyerek devam edin
  • Aygıt seçeneklerinden seçim yapın

Uygulama sınırları bölümüne girdiğinizde ise istediğiniz uygulamanın üzerine tıklayabilir ve hemen ardından çıkan sınır ekle butonuna tıklayarak istediğiniz sınırı ekleyebilirsiniz. Ekran süresine girdiğimiz zaman ise dört seçenek karşınıza çıkacaktır şu şekilde aşağıda sıralanmıştır.

Uygulama Sınırları?

Yönetmek istediğiniz tüm uygulamalar için sınırlama ayarlamak ile görevlidir. Ve bu sınırlar her gün sıfırlanmaktadır. Bu sayede uygulamalar için kendinize ya da çocuklarınıza bir sınır koyabilirsiniz.

Atıl Süre?

Atıl süre ise hem cihaz için hem de sizin için oldukça faydalı bir özelliktir. Bu özellik sayesinde cihazınızda sadece çalışmasını istediğiniz uygulamaları ekleyerek sadece onları kullanmanıza yarar. Çok faydalı olması sebebiyle çok insan tarafından aktif kullanılmaktadır.

İçerik ve Gizlilik Sınırlandırması?

Cihazınızda bulunan bu özellik büyük bir önem taşımaktadır özellikle ebeveynlerin çocukları için kullandığı bu özellik cihazınızda ki zararlı ya da uygunsuz içeriklere ulaşmanızı engellemektedir. Aynı zamanda istediğiniz uygulamaları bir şifre belirleyerek kilitleyebilir sadece o şifre ile girebilme imkânı da sunmaktadır.

Her Zaman İzin Verilen?

Genel olarak telefonun serbest kullanımını işaret eder bütün uygulamalara istediğiniz sürece erişim sağlayabilmenizi sağlar. Bu özellik cihazın aslında orijinal halidir. Genel olarak cihazın kullanım hali her zaman izin verilen seçeneği ile devam etmektedir.

Add a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir