iPhone ve iPad’de silinen fotoğraflar nasıl kurtarılır?

iOS 8 işletim sistemi ile birçok yeni ve ince düşünülmüş olan özelliğe de sahip olduk. Bu özellikler içerisinde öne çıkanlardan birisi de iPhone, iPad veya iPod Touch cihazımızın içerisindeki silmiş olduğumuz video ve resim dosyalarını kurtarma seçeneğidir. Özellikle dokunmatik cihazlarda bazen elimizin değmesi ile bile fotoğrafları tek bir hamle ile silebiliyoruz, bu da eğer dosyalarımızı yedeklemeyi alışkanlık haline getirmemişsek büyük bir sorun olabiliyor. Apple yeni işletim sistemi içerisinde hazırladığı yeni özelliği ile bu durumun tamamen önüne geçmeyi hedefliyor. Öncelikle cihazınızın iOS 8 işletim sistemini kullanıyor olması gerektiğini tekrardan belirtelim.

ios-8

Cihazınızın, ana ekranına geçiş yaptıktan sonra Fotoğraflar uygulamasına girin ve en altta yer alan görüntüleme seçeneklerinden Albümler seçeneğini seçin. Bu seçeneği seçtikten sonra cihazınızın albümleri arasında bir de Son Silinenler  albümünün yer aldığını göreceksiniz. İçeriye girdiğinizde ise iOS 8 işletim sistemine sahip olan cihazınız içerisinde son 30 günde sildiğiniz fotoğraf ve videoları göreceksiniz. Bu fotoğraf ve videoların her birinin üzerinde belirli bir gün sayısı görebilirsiniz. Üzerinde gördüğünüz gün sayısı bir geçmiş sayacı olarak çalışıyor.

Sayaç 0’a ulaştığında ise fotoğraf veya video otomatik olarak siliniyor. Sağ üst köşeden Seç‘i kullanarak çok daha kısa süre içerisinde istediğiniz fotoğrafları seçip kurtarabiliyorsunuz. Kurtarma işlemini gerçekleştirdiğinizde görüntüler son olarak silindikleri albüm içerisindeki yerlerine tekrardan kavuşuyor. Aynı şekilde görüntülerin hepsini burada 30 gün bekleterek cihazınızın hafızasının dolmasına da gerek yok. Dilerseniz yine toplu veya bir bir seçim şeklinde istediğiniz görüntüleri hemen silebiliyorsunuz.

 

Add a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir