iPhone veya iPad ekranın videosunu çekmek (JB veya PC gerekmez)

Bir zamanlar benimde uygulama tanıtımlarımı gerçekleştirmek için en çok ihtiyaç duyduğum şeylerden birisi iPhone veya iPad‘in ekran videosunu çekebilmekti. Fakat aradığımda gizlilik şartları nedeniyle App Store içerisinde böyle bir uygulama olmadığını gördüm. Yani, ya çekim yapmak için sürekli olarak bir PC gerekli olacaktı ya da cihazımın Jailbreak işleminden geçmesi kaçınılmaz bir gerçekti. Dolayısıyla bu tekrardan aklıma gelince daha farklı bir yöntem aramaya başladım ve Elmadoktoru okurlarının PC ile veya Jailbreak ile uğraşmadan ekranın videosunu çekebilecekleri bir uygulama buldum. Fazla uzatmadan hemen nasıl kurulum yapacağımıza geçelim isterseniz.

Kurulum;

Az önce yukarıda da belirttiğim gibi gizlilik şartları nedeniyle App Store’da böyle bir uygulama maalesef yok o yüzden ilk olarak cihazımızdan emu4ios.net adresine gidiş yapacağız ardından da aşağıda görselde gösterildiği gibi kurulum yapacağız.  Yine ikinci adımda bize sorulan soruyu onaylayarak cihazımıza bu uygulamanın kurulmasını sağlayacağız.

emu1emu2

Bu aşamayı geçtikten hemen sonra normal bir uygulama yüklemişiz gibi uygulamamızın ana ekranımıza geldiğini göreceğiz. Uygulamaya tıkladığımızda bu uygulamayı App Store aracılığı ile yüklemediğimiz için cihazımız bizden çalıştırma izni alacaktır. Bunu da onaylayarak diğer bir adıma geçeceksiniz.

emu3 emu4

 

Uygulamamız açıldığında en üstte yer alan iRec isimli uygulamaya giriş yapacağız ve bu uygulamayı kuracağız. Uygulama henüz beta aşamasında olmasına rağmen en kaliteli ekran kayıt uygulamalarından birisi ve üstelik tamamen ücretsiz. Ayrıca herhangi bir PC veya JB gerekmiyor olması da uygulamayı oldukça makul bir hale getiriyor.

irec-1 irec-2

Hemen yukarıda da kurulmuş iRec ile alınan kayıdı görüyorsunuz. Son derece pratik ve kolay üstelik de tamamen ücretsiz. Kısa süre içerisinde de muhtemelen uygulamanın beta sürümünden çıkıp tam sürümü aynı yerde yayınlanacaktır.

2 Comments

Add a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir