iPhone X’te Ekran Görüntüsü Nasıl Alınır?

Apple’nin en gözde cihazı, iPhone’nun 10.senesinde çıkarmış olduğu yeniliklerin cihazı iPhone X günden güne popülerliği ile konuşulmaya devam ediyor. Birçok kişi iPhone X sahibi oldu, ancak iPhone X’te herhangi bir ana ekran tuşu olmadığı ve diğer iPhone’lara göre kullanım şekli çok farklı olduğu için bazı kullanım koşulları değişti.

Apple, çıkarmış olduğu yeni iPhone modeli olan iPhone X cihazında adeta devrim niteliğinde yenilikler ve değişikliklerle herkesi şaşırttı. Kameranın bulunduğu nokta, ön yüzünde bulunan ana ekran düğmesinin kaldırılması, tamamen dokunmatik panele dayalı bir kullanıma sahip olan iPhone X’te birçok alışkanlık ve kullanım değişti.

Bu kullanım değişikliklerinden birisi de ekran görüntüsü alma konusunda oldu. Bu yazımızda sizlere detaylı olarak iPhone X’te ekran görüntüsü (SS) nasıl alınır? Sorusunun cevabını detaylı olarak vermeye çalışacağız.

Normal iPhone’larda herkes bilir ki, ekran görüntüsü almak için ana ekran düğmesi ile tuş kilidi tuşuna aynı anda basmanız ekran görüntüsü olmanızı sağlıyordu. Ancak iPhone X’te ana ekran düğmesi bulunmadığı için ekran görüntüsü almak için Güç Düğmesi ile Ses Açma düğmesine aynı anda basmanız gerekmekte.

Yani kısaca belirtmek gerekirse Yan Düğme (Güç Düğmesi) + Ses Arttırma tuş kombinasyonlarına basmanız ekran görüntüsü almanıza yardımcı olacaktır. Her zaman ki gibi aldığınız ekran görüntüsü iPhone’nunuzun Fotoğraflar bölümünde yer alacak, bu bölüm üzerinden ekran görüntünüzü hem paylaşabilir hem de ekran görüntünüz üzerinden düzenlemelerde bulunabilirsiniz.

Ayrıca iOS 11 ile gelen yeniliklerden birisi de ekran görüntüsünün üzerinde anında değişiklikler uygulayabilmek. Ekran görüntüsü aldığınız anda ekran görüntünüze farklı farklı efektler uygulayabilir, kesebilir ve anında paylaşabilirsiniz.

iPhone X ve ekran görüntüsü alma hakkında problem ve sorularınız varsa aşağıda bulunan yorum bölümü üzerinden bizlere ulaşabilir, sorularınızı sorabilir; detaylı ve yapıcı bir şekilde yanıt alabilirsiniz.

Add a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir