iPhone’a bilgisayar olmadan video veya müzik nasıl indirilir?

Apple kendisini basitlik temelleri üzerine oturtmuş bir mobil üreticisi, bu da birçok özelliği kısıtlamaları anlamına geliyor. En basitinden iPad veya iPhone cihazınıza bir video dosyasını veya bir şarkıyı indirmek istediğinizde muhakkak size iTunes yani bir bilgisayar veya iCloud servisi gerekiyor. Aslında birçok kullanıcının alternatif olarak tercih ettiği seçeneklerden birisi de şarkıları mail olarak kendisine göndermek. Fakat mail içerisinden fotoğraf dosyaları gibi bu dosyaları maalesef cihazınızın içerisine kaydedemiyorsunuz. Kaydetseniz bile, iPhone veya iPad için ödediğiniz muhteşem etiket fiyatından sonra böyle bir işle uğraşmak sanırım size de pek cazip görünmeyecektir.

Android kullanıcıları internet veya mail üzerinden direkt olarak indirmek istediklerini cihazlarına indirebilirken, biz Apple kullanıcılarının bu açıdan büyük sıkıntıları olduğu aşikar. Bu sıkıntıları aşmak için ise birçok farklı yöntem ve özellikle Jailbreak işlemi kullanılıyor. Eğer cihazınızı Jailbreak’lemek istemiyorsanız, o halde aşağıda sizin için belirttiğim basit ve bilgisayarsız işinize yarayacak yöntemleri kullanabilirsiniz.

download

1:Video Downloader uygulamaları

Şayet indireceğiniz bir video dosyasıysa ve bu dosyayı iPhone cihazınız ile açabiliyorsanız o zaman cihazınıza bu videoları indirebileceğiniz ve hatta daha sonradan film rulosuna kaydedebileceğiniz birçok farklı uygulama mevcut. Üstelik ücretsiz olanlarının da bulunduğunun tekrardan altını çizelim. Benim kullandığım örnek bir uygulama ise adı ile işlevinin aynı olması nedeniyle sevdiğim Video Downloader uygulamasıdır.

Bu uygulamanın içerisinde bir videoyu izlerken ayrıca onu kaydedebilme imkanına sahip olacaksınız. Bunun gibi bizlere yardımcı olabilen birçok farklı video indirme yöneticisi bulunuyor. Daha sonra eğer istersek bu videoları kendi film rulomuza da aktarabiliyoruz. Anlayacağınız bu uygulamalar ile daha oldukça uzun bir süre iPhone veya iPad cihazınıza video indirmek sorun değil.

2:Müzik dosyalarını indirmek

Maalesef bu konuda tam olarak bize yardımcı olabilen bir uygulama henüz geliştirilmedi. Fakat eğer çoğunlukla yabancı şarkıları dinliyorsanız o zaman müzik indirme uygulamalarını deneyebilirsiniz. Üstelik artık arşiv olarak oldukça geniş olduklarını da unutmamak gerekiyor. Bir diğer seçenek ise şarkılarınızı indirmek yerine onları daha kolay ulaşılabilir hale getirmek. Mesela Dropbox‘a şarkılarınızı koyarak kolaylıkla online olarak dinleyebilirsiniz. Ya da yukarıda bahsettiğimiz yöntem ile şarkıların video dosyalarını indirip bunları program içerisinde farklı bir listeye ekleyebilirsiniz. Böylece bu parçaları buradan rahatlıkla dinleyebilirsiniz. Müzikleri de aynı şekilde gerçek manada cihazınızın içerisine atmak istiyorsanız şuanda yapılacak tek şey ya bir PC kullanmak ya da Jailbreak’li bir cihaza sahip olmak.

8 Comments

Add a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir