iPhone’a Rakip Geliyor

Bu sene ligimizde sponsor olarak da bulunmasından dolayı adını sıkça duyduğumuz Çinli teknoloji markası Huawei’nin IFA 2014 etkinliğinde tanıtmış olduğu modeli olan Huawei Mate 7’nin Türkiye’ye gelmesine sayılı zaman kaldı.

Tamamen metalden oluşan gövdesi, parmak izi okuma teknolojisi, 6 inç ve 1920 x 1080 piksel Full HD çözünürlüğe sahip 267 ppi ekranının yanı sıra 8 çekirdekli işlemcisi ve 4100 mAh dahili bataryası ile piyasaya girmeye hazırlanan Mate 7 modeli, bu özellikleriyle adından oldukça söz ettirecek gibi görünüyor.

Huawei Mate 7 modelinin iki farklı modelinin bulunacağı, bu modellerden 16 modelinde 2 GB RAM, 32 GB modelinde ise 3 GB RAM bulunacağı belirtiliyor.

Konu başlığında da belirttiğimiz üzere iPhone’a rakip olarak Türkiye piyasasına girmeye hazırlanan Mate 7, iPhone fiyatlarında yılbaşında 200 TL zam da gelmesinin ardından 1699 TL’lik fiyatıyla iPhone’un karşısına ciddi bir rakip olarak girecek gibi görünüyor.

Yukarıda da bahsettiğimiz üzere fiyatları karşılaştırdığımızda, 2499 TL fiyatla Apple Store’da yer alan iPhone 6 modellerinin karşısında 1699 TL fiyatla Huawei Mate 7 modeli oldukça tutunacak gibi görünüyor.

Bakalım Mate 7’nin ülkemize gelmesinin ardından iPhone satışlarında bir etkileşim görünecek mi? Yoksa Mate 7’nin piyasaya girmesi HTC, Samsung, LG gibi modelleri mi daha çok etkileyecek? Bunu zaman gösterecek.

Siz Huawei Mate 7 almayı düşünür müsünüz? Yorum kısmından görüşlerinizi bizimle paylaşmayı ihmal etmeyin.

Add a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir