iPhone’da Dosya, Fotoğraf, Video Şifreleme

İphone’da dosya, fotoğraf ve videoları gizlemek isterseniz şifreleyebilirsiniz. Verileri şifrelemek için gereken adımları sizlerle paylaşıyoruz.

İphone dosya gizleme nasıl yapılır? İphone cihazlar üzerinde dosyaları, fotoğrafları ve videoları gizle seçeneğini kullanarak verileri koruma altına alabilirsiniz. Şifreleme sonrası sadece istediğiniz zaman bu verileri ortaya çıkarabilirsiniz. Basit kullanımı ve uygulamaya ihtiyaç duymadan yapabileceğiniz bu işlem nedeniyle kullanıcılar aradıklarına erişebiliyor. Dilediğiniz zaman bu uygulamayı kullanabilirsiniz.

Özel anlarınızı telefonla çektikten sonra yabancılardan bu anıları saklamak için şifreleme yapabilirsiniz.

İphone Fotoğrafları Ve Videoları Nasıl Gizlenir?

Fotoğraflarınızı ya da videolarınızı gizlemek için yapmanız gerekenler şu şekildedir;

  • Telefonunuz üzerinde ‘Fotoğraflar’ klasörüne girin.
  • Telefonda albüme girin.
  • Gizlemek istediğiniz fotoğraf ya da videoya dokunun.
  • “Kare ve yukarı ok” simgesine tıklayın.
  • Fotoğrafı seçtikten sonra alt tarafta “Gizle” seçeneğine basın.
  • İphone Fotoğrafı Gizle” sekmesine tıkladığınız anda fotoğraf gizlenecektir.

Bu adımları oluşturarak insanların ilgisini çekmeyecek bir klasör oluşturabilirsiniz.

İphone Gizli Fotoğraflar Ve Videolar Nasıl Kurtarılır?

iPhone akıllı cihazlarınızda sakladığınız fotoğrafları ve videoları kurtarmak şu adımları uygulayabilirsiniz.

  • Fotoğraf arşivine giriş yapın.
  • “Gizli” adlı albüme girin.
  • Albümü en alta sürükleyin.
  • Albüm fotoğrafına tıklayın.
  • Sol altta görünen düğmeye basın.
  • “Gizle” butonuna basarak klasörü görünür hale getirin.

Fotoğraflarınıza ve videolarınıza gizlilik getirmek için uygulamalardan yararlanabilirsiniz. İphone gizli işlem için kullanılan bu uygulamalar çok güvenli değildir.

iPhone için verilerinizi bu adımlarla gizleyebilirsiniz. Telefonun kendi gizleme özelliği kullanıcılar tarafından sıklıkla tercih edilir. Gizleme ya da şifreleme için indirilen programın sizden birçok izin isteyebilir.

Dosya gizlemek için uygulama kullanacak kişiler mağazada bulunan kullanıcı yorumlarını kontrol etmelidir. Daha sonra programı indirdikten sonra açarak istediği izinleri kontrol etmelisiniz. Bazı programlar sizden çok fazla erişim izni talep edebilir. iPhone kullanıcısı iseniz ve güvenilir yoldan gizleme yapmak için telefonun özelliklerinden yararlanabilirsiniz.

iOS işletim sistemi, kullanıcıların gizlilik ve güvenliğine çok fazla önem veriyor. iPhone telefonlara dışarıdan müdahale ile program yüklenemiyor. Bunun yanında Apple, kullanıcılarının verilerini üçüncü parti uygulamalar ile paylaşmamaktadır. Birçok kullanıcı fotoğraf gizleme özelliğini kullanamıyordu. App Store’da da fotoğraf gizleme özelliği olan uygulamalar da istenileni veremiyordu. Apple üçüncü parti uygulamaların telefon içerisine müdahale etmesine izin vermiyor. Yakın zamanda iOS 16 güncellemesi ile fotoğraf gizleme özelliği geldi. Gizleme özelliği hiçbir ekstra uygulama da indirmenize gerek kalmadan, fotoğraflarınızı gizleme desteğini sizlere verebiliyor.

Add a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir