iPhone’da istenmeyen fotoğrafları silmenin en kolay yolu: Pare Down

Eğer sizler de benim gibi iOS cihazlarınızı hayatınızın her alanında kullanıyorsanız ve not almak yerine bazı şeylerin fotoğraflarını çekmeyi çok daha fazla pratik buluyorsanız; o halde sizin de fotoğraf albümleriniz içerisinde muhtemelen kullanmış olduğunuz ve artık hiçbir işinize yaramayan sayısız fotoğraf var demektir. Fakat oturup bunların hepsini birer birer silmek her zaman bana işkence gibi gelmiştir. Üşengeçlikten de bir türlü bu lüzumsuz fotoğrafları silemem. Fakat bu da iOS cihazımın içerisinde ciddi bir alanın gereksiz fotoğraflar tarafından işgal edilmesine neden olur. Ayrıca diğer yandan artık o kadar çok lüzumsuz fotoğraf varsa aradığınız fotoğrafları da bulamaz hale gelirsiniz.

Apple, bizlerin cihazlarımızdan kolayca fotoğrafları silmemize yardımcı olabilirdi. Fakat iki ana nedene dayanarak bunu yapmıyor. Birincisi eğer tek seferde birçok fotoğrafı silecek olursak, muhtemelen aralarında bize lazım olan fotoğrafları da silmiş olacağız ve daha sonradan bunu fark etmek veya bunları aramak oldukça meşakkatli bir işlem olacak. Diğer bir neden ise silmek istediğiniz fotoğraflarınızı bir bir bakarak silmenizin istenmesidir. Bu da muhtemelen saatlerinizin cihazınızın başında geçmesi anlamına gelebilir. Muhtemelen zaten kimse de oturup bir bir çektiği fotoğrafları temizlemekten büyük bir haz almaz. Bugün size tanıtacağım uygulama ile birlikte ise artık fotoğraflarımızı çok daha kısa süre içerisinde silebilmemiz mümkün olacak. Üstelik hiçbirini gözden kaçırmadan.

sil1sil2

Fly Soup tarafından geliştirilen Pare Down uygulaması bizlerin tüm fotoğraflarına ulaşmak için öncelikle izin istiyor gerekli izni sağlamamızın ardından ise çok basit ve zevkli bir yöntem ile işaretlemeler yapıyor. Fotoğraf albümümüz içerisinde yer alan görsellerin hepsini bir bir karşımıza getiriyor. İşaretlemek için fotoğrafı sola atmamız ve bu fotoğrafı albümümüz içerisinde tutmak için sağa atmamız yeterli oluyor. Böylece hem tüm fotoğrafları bir bir detayları ile birlikte görmüş oluyoruz hem de çok daha kısa süre içerisinde işaretleyebilmiş oluyoruz. İşaretleme işlemimiz sona erdiğinde ise tek bir tıklama ile tüm bu fotoğrafların hepsini albümümüzden silebiliyor. Oldukça pratik öyle değil mi?

Add a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir