iPhone’da Silinen Fotoğraflar Nasıl Kurtarılır

Atılan ok geriye dönmez demiş atalarımız ki ne de güzel söylemişler. Bazen yapılan şeyleri geri döndürmek zordur. Ama bazen işte.  Örneğin iPhone ve iPadinizi karıştırırken yanlışlıkla bir fotoğrafı sildiniz ve geri getirmek mi istiyorsunuz? Aslında bu çok basit ve nasıl yapılacağını öğrenebilmek için doğru yerdesiniz.

Eğer kendinizi çaresiz ve geri dönüşü olmayan bir yola girmiş hissediyorsanız üülmeyin. Önemli fotoğraflarınızı kurtarmanın çok basit olan yöntemini sizlere anlatacağız.

iPhone ve Mac bilgisayarlarda bezer mantıkla silinen öğeler için geçici depolama yerleri oluşturulmuş durumda ve olası kazaların önüne geçmek için bu depolama alanları kullanılıyor. Tek farkla, Mac’te çöp kutusu mevcutken, iPhone’unuzun albümler klasöründe silinen öğeleri görebileceğiniz “Son Silinenler” adında bir klasör bulunuyor.

iPhone’da Silinen Fotoğraflar Nasıl Kurtarılır?

  1. Ana ekranınıda bulunan Fotoğraflar uygulamasına gidin.
  2. Sağ altta bulunan Albümler sekmesine geçiş yapın.
  3. Sıra Son Silinenler klasörünü bulmaya geldi. Aşağı doğru inin ve üstünde çöp kutusu resmi olan bu klasörü bulun ve giriş yapın.
  4. Şimdi tavşan deliğine girdiniz işte. Bu akıllı albümün içinde son 30 günde silmiş olduğunuz tüm fotoğrafları bulabilirsiniz. Bu klasörde silinme tarihine göre son silinenlerden başlamak üzere sıralanmış şekilde tüm silinen fotoğraflarınızı görebilirsiniz.
  5. Yanlışlıkla silmiş olduğunuz fotoğraf(lar)ı bulduysanız bu fotoğraf(lar)ı iki şekilde geri kurtarabilirsiniz:
  • Tek bir fotoğrafa dokunarak sağ altta bulunan “Kurtar” seçeneğine dokunarak.
  • Veya klasörün içindeyken sağ üstte bulunan “Seç” seçeneğini kullanmak suretiyle kurtarmak istediğiniz fotoğrafları seçip daha sonra yine sağ altta bulunan Kurtar seçeneğini kullanarak.
  1. Son olarak açılan pop-up menüden Fotoğrafı Kurtar seçeneğine dokunun ve işleminizi tamamlayın.

Tebrikler, iPhone’unuzdan yanlışlıkla sildiğiniz fotoğraf(lar)ı kurtardınız. Bundan böyle Film Rulonuzdan bu fotoğraf(lar)a tekrar ulaşmaya başlayabilirsiniz.

Tekrar hatırlatmakta fayda var, bu klasörden son 30 günde silinmiş olan fotoğrafları kurtarabilirsiniz, daha eski fotoğrafları kurtarmak istiyorsanız geçmiş olsun, artık çok geç…

Add a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir