iPhone’da VPN Sürekli Açık Kalmasın

Kullandığınız VPN uygulamasına bağlı olmak kaydıyla, iPhone veya iPod’unuz VPN on Demand (VPoD) yani isteğe bağlı VPN özelliğinin avantajlarını kullanabilir.
Aslında bunun anlamı şudur: Telefonunuza bir VPN uygulaması kurduğunuzda, siz kullanmak istemediğiniz zamanlarda dahi cihazınız otomatik olarak VPN’i aktif hale getirir ve VPN sürekli açık kalmış olur, böylelikle her seferinde VPN’i kapatma ihtiyacı duyabilirsiniz. Sonuç olarak siz de kendi kendinize sorduğunuz “VPN kullanıyorum fakat bilgilerim acaba güvende mi?” sorusuyla baş başa kalmış olursunuz.
İsteğe bağlı VPN’i kullanmak için ilk olarak sahip olmanız gereken bu özellikle uyumlu bir VPN servisi. Şunu da belirtelim, App Store’dan indirdiğiniz ücretli ve ücretsiz VPN servislerinin birçoğu bu özellikle uyumludur.
İsteğe bağlı VPN ayarlarını yapmak çok basit. Aşağıdaki adımları takip etmeniz yeterli olacaktır.
1. iPhone’unuza kullanmak istediğiniz VPN uygulamasını kurun. Dilediğiniz uygulamayı kullanabilirsiniz. Bizim önerimiz Private Internet Access uygulamasını kullanmanız yönünde.
2. Telefonunuzun Ayarlar menüsüne girin.
3. Aşağı inerek Genel > VPN yolunu izleyin.
4. Kurmuş olduğunuz VPN adının yanında bulunan “i” butonuna dokunun.
5. İsteğe Bağlı düğmesini açık konuma getirin.
Bu işlemi yaptığınızda VPN ayar sayfasında farklı ayar butonları görünmeye başlayacaktır. Bu gayet normal her şey yolunda gidiyor demektir. Ayrıca VPN ikonu da üstte bulunan durum çubuğunda kısa bir süre daha görünmeye devam edebilir.
İsteğe bağlı VPN ayarını açık konuma getirmeniz durumunda, telefonunuzu hemen her açtığınızda telefonunuz VPN’e bağlanacaktır. Çünkü VPN bu durumda internete bağlandığınız zaman açılmaya ayarlanmış oluyor ki bu da manuel olarak açmanıza gerek kalmayacağı anlamına geliyor.
İsteğe Bağlı VPN Seçeneğini Görmüyor Musunuz?
App Store’dan indirmiş olduğunuz bazı VPN uygulamalarının içerisinde otomatik VPN ayarları bulunuyor, bundan dolayı bu özelliği ayarlar menüsünde değil de, uygulamanın kendi içerisinde aramanız gerekebilir.
Öte yandan, kullandığınız VPN uygulaması isteğe bağlı VPN özelliğini kendi içerisinde taşıyor olabileceği gibi, bazıları da sürekli olarak çalışıyor olabilir. Buna benzer bir VPN uygulaması kullanıyorsanız, yani telefonunuz 24 saat VPN’e bağlı olarak çalışıyorsa herhangi bir ayara ihtiyacınız olmayacaktır. VPN’i kapatsanız bile internete bağlandığınızda otomatik olarak çalışmaya başlayacaktır.
İsteğe Bağlı VPN’i Kullanmalı mıyım?
Eğer sürekli evdeyseniz ve kendi güvenli Wi-Fi ağınızı kullanıyorsanız isteğe bağlı VPN çok da gerekli olmayabilir. Güvenli Wi-Fi ağını kullanan tek kişi siz olacağınızdan dolayı hackerların bilgilerinizi çalma gibi bir olasılığı olmayacaktır. Eğer bu seçeneği kendi ağınızda kullanacaksanız şu bilgileri unutmamanızda fayda var:
1. Bazı VPN’ler verilerinizi alabilir ve bunları siz eve geldiğinizde de geçmişteki verilerinizi de almak suretiyle sık sık yapabilirler.
2. Bazı VPN’ler evdeki internetiniz kadar hızlı olmayabilir ki bu da çok yavaş internet bağlantısı anlamına gelir.
Öte yandan tanımadığınız ağlara bağlandığınızda VPN kullanmak bilgilerinizi güvende tutmanın da bir yolu olarak görülmekte olup tanımadığınız ağlar vasıtasıyla bilgilerinizin çalınmasının önüne geçmek amacıyla da VPN kullanmanız bazı otoriteler tarafından önerilmektedir.

Add a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir