İphone’da Yüklü Gelen Uygulamalar Nasıl Kaldırılır?

Bildiğiniz gibi iPhone’da sadece AppStore’dan indirdiğiniz uygulamaları kaldırabiliyordunuz. İçinde yüklü halde gelenlere bir işlem yapamıyordunuz. Fakat şimdi İos 10 ile birlikte cihazda yüklü halde gelen uygulamaları da kaldırabiliyorsunuz.

iphone uygulama kaldirma

Her ne kadar cihazla yüklü gelen uygulamalar fazla yer kaplamasa da (150mb), görmek istemediğimiz ve bu yüzden kaldırmak istediğimiz uygulamalar oluyordur. İos 10’un beta sürümüyle artık bu stock uygulamaları da kaldırabileceğimiz haberini aldık. İOS 10 güncellemesinin yayınlanması ardından cihazınıza extra bir uygulama yükleme gereksinimi duymadan, normal uygulama kaldırır gibi uygulama simgesine basılı tutarak kaldırabileceksiniz.

Öncelikle cihazdaki tüm uygulamaları kaldıramayacağınızı söyleyelim. Belirli uygulamalar dışında diğerlerini kaldırmanıza Apple izin vermiyor.

Peki Hangi Uygulamaları Kaldırabilirsiniz?

Anımsatıcı, Borsa, İpuçları, Videolar, Sesli Notlar, Hava Durumu, Watch, iBooks, iCloud Drive, iTunes Store, Mail, Harita, Müzik, Haberler, Notlar ve Podcast‘leri kaldırabiliyorsunuz.

Kaldırdığınız Uygulamaları Geri Yükleme

Ekranda bulunmasını istemediğiniz ve kaldırdığınız uygulamaları Appstore’a girip uygulama ismini aratarak bulup tekrar yükleyebilirsiniz. Bu arada Apple’ın bildiridiği yazıda da kaldırılan uygulamalar tamamen cihazdan kalkmış olmuyor. Sadece ekranda bulunan simgeden kurtulmuş oluyorsunuz. Cihazınızın bir kısmında kalmaya devam etiğinizde söylemekte fayda var.

Add a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir