Cihazlarınızı iTools İle Senkronize Edin

Cihazlarının eşleşmesini iTunes kullanmadan yapmak isteyenler için yapılmış bir programdan bahsetmek istiyoruz: iTools. Bilindiği üzere, iTunes ile farklı bilgisayardan eşleme yaparken telefondaki bilgileriniz kayboluyor veya bilmeyen kişiler telefondaki bilgilerini kendi bilgisayarlarında dahi kaybedebiliyorlar. Bu aşamada devreye iTools giriyor.

iTools ile cihaz nasıl senkronize edilir

Peki, iTools nasıl kullanılıyor?

Öncelikle şunu söylemeliyiz ki, program iTunes veritabanını kullanıyor. Bundan dolayı bilgisayarınızda iTunes kurulu olmalı.

Programın sol menüsünde Library (Kütüphane) ve Cihazımızın İsminin olduğu iki ana bölüm mevcut.

Library (Kütüphane) bölümünde;

Applications (Uygulamalar): iTunes kütüphanesindeki uygulamaları listeleyerek cihazınızda bulunmayan uygulamaları tek tıkla yüklemeyi sağlar.

Tools (Araçlar): Araçlar bölümünün en belirgin ve kullanılabilir yanı, iTunes yedeklerine kısa ve kolay yoldan zahmetsizce ulaşılabilmesi.

Cihazımızın İsminin Bulunduğu Bölümde;

Applications (Uygulamalar): Cihazımızdaki uygulamalara ve cihazımızdaki uygulamalara ait sistem dosyalarına ulaşmak ve bu uygulamalarının yedeklerini almak için ulaşmamış gereken bölüm.

Media (Medya): Cihaza müzik ve video gibi medya dosyalarını atabildiğimiz bölüm.

Photos (Fotoğraflar): Cihaza rahat bir şekilde fotoğraf atarak albümler oluşturabildiğimiz bölüm.

iBooks (Elektronik Kitap): Cihazda yüklü olan iBooks programına upub. Formatında elektronik kitaplar atabileceğiniz bölüm.

Storage (Depolama): Cihazda boş alan oluşturup dosya depolama alanı olarak kullanabileceğimiz bölüm.

Information (Bilgi): Cihazdaki notlar, takvimler, kişiler, arama kayıtların gibi kayıtlara ulaşabileceğimiz bölüm. Eğer cihaz sürümünüz iOS 5 ve üstü ise, bu özelliği kullanabilmek için iCloud’u kapatmalısınız.

Desktop (Masaüstü): Cihazdaki menüleri görüntüleyip dilerseniz cihazın ekranından kayıt yapabileceğimiz bölüm.

FileSystem (Sistem Dosyaları): Jailbreak yapılmış bir cihazınız varsa cihazın sistem dosyalarına ulaşarak müdahale edebileceğimiz bölüm.

Advanced (Gelişmiş): SSH bağlantısı kurabilir, gereksiz dosyaları silebilirsiniz. Bunun yanında sistem dosyalarını da görüntüleyebilirsiniz.

One Comment

Add a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir