iTunes Dijital Müzik Pazarında Liderliğe Oturdu

Apple firmasının İOS İşletim Sistemli iPhone, İpad ve iPod modellerini bilgisayar ile senkronize ettiği, müzik video ve çeşitli verileri indirme imkanı sunduğu iTunes pazardaki birçok önemli rakibini geride bırakarak Dijital Müzik pazarının lideri haline geldi.

545 Milyon kullanıcı ile Dijital Müzik pazarının lideri haline gelen iTunes dünya üzerinde oldukça büyük bir kitleye sahip Spotify ve Pandora gibi Dijital Müzik Servislerini de sollayarak liderlik koltuğuna oturmuş durumda.

Son yapılan araştırmalara göre dijital müzik platformlarını arasında sıyrılmayı başaran Apple iTunes servisi pazarın %75’ini kapmış durumda. Bu rakam aslında oldukça yoğun bir rekabetin yaşandığı bu sektör için oldukça büyük bir rakam.

Rhapsody, Deezer, Spotify, Pandora ve Rdio gibi pazarda yıllardır bu alanda hizmet sunan ve popüler hale gelen servisleri geride bırakan iTunes aslında bir anlamda da Apple kullanıcılarının yarattığı popülasyondan faydalanıyor gibi görünüyor.

Her Apple kullanıcısının mecburen üye olduğu iTunes sistemi bu sayede hızlı bir büyüme katsayı içerisinde yer alıyor. Ve bakıldığında yüksek bir kullanıcı kitlesine de sahip olmuş oluyor.

Ortaya konulan rakamlara bakıldığında ise dünya çapındaki yıllık dijital müzik sanayisi 9,3 Milyar Dolar iken b unun 6,9 Milyar Dolarlık kısmı iTunes üzerinden dönüyor. Bu durumda Apple için aslında tamamen farklı bir kulvarda oldukça iyi bir gelir anlamını taşıyor.

Add a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir