iTunes Radyo 11 Milyon tekil dinleyiciyi aştı!

iOS 7‘nin hizmete sunulmasıyla birlikte merak edilenlerden birisi de iTunes Radio‘ydu. Bu radyonun nasıl birşey olduğu, nasıl kullanılacağı, hangi şarkıların olacağı felan merak edilirken bir anda 11 Milyon tekil kullanıcı sayısına ulaştı.

iOS 7 ile birlikte gelen iTunes Radyo müzik akış sistemi, iyi performans sergiledi. iOS 7 de çok kısa bir sürede 200 milyon iOS’lu cihaza ulaşmayı başarmıştı. Tarihindeki en hızlı geçiş yapılan sürüm oldu. Ancak iPhone 4S kullanıcıları iOS 7’nin şarj düşmanı olduğundan şikayetçi. Ayrıca iPhone 4S ve öncesini de oldukça kastığını söylemek mümkün. Birçok kullanıcı bu sürümden geri adım atmayı düşünüyor. Sanıyorum bu konuda bir güncelleme/iyileştirme gelecektir. Bir de yeni sürümü beğenmeyenler var ki onlar için birşey söyleyemeyiz. Bizce gayet güzel fakat zevkler ve renkler tartışılmıyor.

itunes radyo

iTunes Radyo nedir?: Bu hizmeti bilmeyenler için kısa bir tanıtım yapalım. Aslında bildiğimiz bir radyo yayını. Ancak burada listeleri siz hazırlayabiliyorsunuz. Yani bir nevi kendi radyonuzu oluşturabiliyorsunuz. Daha önceleri Last.fm veya fizy.com tarzı müzik dinleme girişimlerini kullananlar bu servise daha çabuk alışacaktır. Ancak şunu da belirtmekte fayda var. iTunes Radyo Türkiye için faaliyette değil. Sanıyorum telif hakkı sorunları çözüme kavuşunca açılacaktır.

AppStore hesabınızla giriş yaptıktan sonra, Müzik kısmına geliyoruz. Buradan da sol kısımda yer alan Radyo linkine tıkladığımızda iTunes radyoya girmiş oluyorsunuz. Eğer Türkiye için hizmete girerse bu şekilde kullanıma başlamak mümkün.

Add a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir