iTunes Yedekler Bilgisayarda Nasıl Bulunur?

iPhone ve iPad gibi cihazlarınızın yedeklerini iTunes üzerinden aldığınızda, bu yedeklere nasıl ulaşabilirsiniz, bilgisayarınızda hangi yedekler var bunları nasıl görebilirsiniz, iTunes yedekler bilgisayarda nasıl bulunur konumuzda bunu göstereceğiz.

Cihazlarımızın sürekli yedeklerini almamız gerekiyor. Çünkü cihazlarımıza her zaman yeni bir şeyler ekliyoruz ve sürekli veri kaybolma riski oluşuyor. Yedeklemelerimizi ne kadar sıklıkla alırsak, veri kaybetme oranımızı da o kadar düşürmüş oluruz. Peki PC’de kaç tane yedek var? bu yedeklere nasıl ulaşırız? ona bakalım.

iTunes Yedekler Bilgisayarda Nasıl Bulunur?

Bilgisayarımızda iTunes’u açıyoruz. Üst menüden Düzenle (Edit) >> Tercihler (preferences) adımlarını izliyoruz. Şimdi karşımıza küçük Tercihler penceresi açılacak. Burada üst menüde Cihazlar (Devices) simgesine tıklıyoruz.

iPhone iTunes yedekler

Cihazlar sekmesine geldiğimizde bilgisayarımızda depolanan yedeklerin listesini göreceksiniz ve bunlardan dilediğinizi seçip silebilirsiniz. Yanlarında tarihleri de görünüyor. Güncel olan veya eski tarihli herhangi dilediğinizi seçip Yedeklemeyi Sil (Delete Backup) seçeneğiyle kolayca silip bilgisayarınızda yer açabilirsiniz.

iPhone iTunes yedek bulma silme

Cihazlarınızın yedeğini iTunes üzerinden menülerle nasıl bulabileceğimizi gördük. Şimdi bir de bilgisayarımız üzerinde hangi klasörde bulunuyor? Bu klasöre nasıl erişebiliriz? buna bakalım.

Bilgisayarda iTunes Yedekleme Dosyası Nasıl Bulunur?

Bilgisayarınızdaki iTunes yedeklerini bulmak için birkaç farklı yol izleyebilirsiniz. Birincisi dosya adını ve yerleşim yerini arama kısmından aratmak.

Bunu nasıl yapıyoruz, Windows 7, Windows 8 ve Windows 10 için farklılık gösterebilir.

1- Bilgisayarınızda arama yaptığınız büyüteç işaretine tıklayın. (Windows 10’da sol altta olur, daha eski sürümler başlat çubuğundan arama kısmına gelebilir.)

2- Arama kısmına %appdata% (Bulamazsanız şunu deneyin: %USERPROFILE%) kodları yapıştırıp “Enter” tuşuna basarak arayabilirsiniz.

3- Açılan klasörde Apple veya Apple Computer > MobileSync > Backup adımlarını izleyin. İşte backup klasörü içerisinde bulunanlar cihazlarınızın yedekleridir.

Bilgisayarda iTunes Yedekleme Dosyası Nasıl Bulunur

Çok fazla uğraşmadan aşağıdaki klasör adımlarını sırasıyla izleyebilirsiniz. Ya da bu dosya uzantısını herhangi bir klasör açıp yukarıdaki adımlara bir kez tıkladığınızda bu şekilde uzantı halini alacaktır. Burayı aşağıdaki gibi düzenlediğiniz de direkt olarak yedekleme klasörüne ulaşabilirsiniz.

Windows:

C:\Users\[username]\AppData\Roaming\Apple Computer\MobileSync\Backup\

MacOS:

~/Library/Application Support/MobileSync/Backup/

Uyarı: Burada “kullanıcı adı” kısmını kendi bilgisayarınıza göre düzenlememiz gerekiyor.

Evet iTunes Yedekler Bilgisayarda Nasıl Bulunur? bunu öğrenmiş olduk. Windows 7, Windows 8, Windows 10, MacOS işletim sistemlerinde iTunes yedeklerinizi bu şekilde görüntüleyebilirsiniz. Ayrıca yedekleme konusunda yazdığınız Bilgisayardan iPhone Yedekleme Klasörü Değiştirme ve Bilgisayardan iPhone Yedekleri Nasıl Silinir? rehber konulara göz atıp bilgi sahibi olabilirsiniz.

Add a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir