iWatch isim hakkı için çalışmalar sessiz sedasız devam ediyor olabilir

Apple giyilebilir teknoloji kategorisindeki hamlesi olarak anılan akıllı kol saati için isim bile henüz net değildi. Ancak binlerce teknoloji sever bu alanda gelecek ürün için iWatch ismini çok benimsemişti. Apple da buna duyarsız kalmadı ve isim hakkı için çalışmalara başladı.

Ama bu çalışmalar direkt olarak Apple şirket ismi üzerinden yürütülmüyor. Brightflash isimli şirket dünyanın birçok ülkesinde isim hakkı için çalışmalara başladı. İngiltere ve Avustralya gibi birçok ülkede isim hakkı alındı.

iWatch

Brightflash şirketi ile Apple’ın ne ilgisi var diyenler için; daha önceleri isim hakkı alınan iSlate ve CarPlay de bu şirket ve aynı adres kaydı üzerinden alınmıştı. iWatch isim hakkı başvuruları da bu şirket üzerinden gerçekleşmeye başlayınca yine aynı sonuç bekleniyor doğal olarak.

iWatch isim hakkı Brightflash

Bildiğimiz kadarıyla Türkiye‘de iWatch isim hakkı için birçok başvuru var. Hatta bir forumdaş arkadaşım da iWatch isim hakkı için başvuruda bulunmuş ve sonuca çok yakın olduklarından söz ediyordu. Sonuç ne oldu bilemiyorum ama sanıyorum Türkiye’de henüz iWatch ismi alınmış değil. Zaten kim alırsa alsın bir şekilde Apple’a satılmak için alındığından çok problem görünmüyor. 😉

Add a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir