iWork for iCloud beta için erişim kısıtlaması

Bir süre önce herhangi bir açıklama gelmeden iWork iCloud beta sürümü geliştiricilerden sonra tüm herkese açık hale gelmişti. Bu anlamda da bir deneme yapılabileceği ve kullanıcıların tabiri caizse ayaklarının alışması anlamında şimdilik sunulan bir bedava beta sürümüydü. Ancak yeni bir gelişme oldu ki beta sürümünde bazı kısıtlamalar söz konusu hale geldi.

Bu kısıtlamalar neden oluştu? tabiki aşırı talepten. 🙂 Sanıyorum birçok kişi en azından ne olduğu konusunda hücuma geçti ve ardından da bazı servisleri baya kullanmaya başladı. Bu şekilde yükselen aşırı talep sonrasında da Apple bir sınırlandırmaya gitmiş gibi görünüyor.

iWork iCloud kısıtlama

9to5Mac sitesine göre de durum bu şekilde. Apple bu konuda bir kısıtlama yaptı deniliyor. Yani herkese açık olan beta sürümünü artık kısıtlı olarak deneyebilirsiniz. Geçen cuma günü açılan bu beta, 1 haftada bu kadar kullanımı yakaladıysa ortada bir başarı söz konusu. Ancak biz de bu iWork’un ücretli olması taraftarı değiliz. Bu tür servisler ücretsiz olmalı diye düşünüyoruz. Ki zaten göreceğiz; ücretli sürüme geçildiğinde kullanım oranı ciddi anlamda gerileyecek. Tabi bunda ücret miktarı da önem arzediyor.

Bir dipnot vermekte fayda var. Henüz bir kısıtlamayı biz görmedik. Bizde herşey normal görünüyor. Sanıyorum bu kısıtlama olayı bir furya şeklinde başlamış ve yayagınlaşacak veya da çabucak geri adım attıracak.

Siz bu iWork’u kullandınız mı? Görüşleriniz neler?

Add a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir