Jailbreakli iOS 10 Cihazınızı iOS 11 Gibi Kullanmanın Yolları

Her ne kadar iOS 11 kullanıcıları için bir jailbreak sürümü yayınlanmamış olsa da, doğan görünümlü şahin kullanmamanız için hiçbir sebep bulunmuyor 🙂 Eğer jailbreak yapılmış bir iOS 10 cihazınız varsa, şanslısınız demektir çünkü iOS 11’in estetik görünümü e birçok özelliğini iOS 10 cihazınızda kullanmaya başlayabilirsiniz.

Özellikle iOS 11 betalarının yayınlanmasıyla birlikte son birkaç aydır iOS10 için birçok iOS 11vari jailbreak tweakleri Cydia’da yerini aldı ve bunlardan bazıları iOS 11 deneyimini tatmak açısından özellikle denemeye değer. Biz de elmadoktoru ekibi olarak sizler için bu jailbreak tweaklerini bir araya getirerek sizlerin beğenisine sunuyoruz.

LockscreenXI

iOS geliştiricisi LaughingQuoll tarafından geliştirilen LockscreenXI tweaki iOS 11 sürümünün kilitli ekran deneyimini iOS 10 kullanıcılarının da tatmasını amaçlıyor.

Varsayılan duvar kağıdı hariç kolay bir şekilde indirerek kurulumunu yapacağınız bu eklenti sayesinde iOS 11 kilitli ekran deneyimini neredeyse bire bir yaşayabileceğiniz bu eklenti sayesinde sanki cihazınızda yeni bir sürüm yüklemiş izlenimi elde edeceksiniz.

LockscreenXI tweaki sayesinde iOS 11 kilitli ekran ara yüzünün yanı sıra iOS 11 müzik oynatıcı deneyimi de iOS 10 cihazınıza geliyor.

Kilitli ekranın telefonunuzu elinize aldığınızda gördüğünüz ilk şey olmasından dolayı LockscreenXI tweaki iOS 11 deneyimini tatmak isteyen kullanıcıların ilk kurması gereken tweak olarak öne çıkıyor.

LockscreenXI tweki Cydia’nın BigBoss reposunda 1 dolar gibi bir fiyattan satılmakta.

Lysithea X

Lysithea X tweaki iOS geliştiricisi ijapija00 tarafından yine LockscreenXI tweaki gibi iOS 11 kilitli ekran deneyimini iOS 10 cihazlarınızda edinebilmenizi sağlayan bir tweak.

LockscreenX tweaki gibi Lysithea X tweaki de müzik oynatıcıda “Şu An Çalınan” ara yüzünün ve kilit butonlarını değiştirerek iOS 11 gibi görünmelerini sağlıyor. Şu an çalınan ara yüzü genişletilip daraltılabiliyor ve dilediğiniz gibi kullanabiliyorsunuz.

LockscreenXI tweakinin aksine Lysithea X tweaki daha çok kişiselleştirilebilir ve dilediğiniz renklendirmeleri bu sayede yapabilirsiniz.

Lysithea X tweaki Cydia’nın BigBoss reposunda 0.99 dolardan satılmakta.

ControCenterXI

iOS 11 ile birlikte yeniden tasarlanan kontrol merkezi deneyimi iOS 11’in öne çıkan en büyük özelliklerinden bir tanesi. Eğer iOS 10’dan vazgeçemiyor fakat iOS 11 kontrol merkezi deneyimini yaşamak istiyorsanız ControlCenterXI tweakine göz atmanız yeterli olacaktır.

Her ne kadar iOS 11 kontrol merkezinin birebir kopyasını elde edemeseniz de, güncelleme yapmadan iOS 11 kontrol merkezi deneyimini büyük oranda yaşamanızı sağlayan bu tweak ile 3D Touch kullanarak dokun ve taşı hareketi gibi özellikleri kullanabiliyorsunuz.

ControCenterXI tweaki Cydia’da 1.50 dolardan satılmakta.

VideoPlayerXI

iOS 11 ile cihazlarımıza gelen en iyi değişikliklerden bir tanesi de tamamen yenilenmiş olan video oynatıcı ara yüzü ki iOS 10 cihazlarda bu ara yüzü kullanabilmek için yapmanız gereken geliştirici LaughingQuoll tarafından geliştirilmiş olan VideoPlayerXI tweakini cihazınıza kurmak.

Birçok kişiye biraz anamsız gelse de, Apple tarafıdan iOS 11 ilk tanııldığında bu video oynatıcıyı sabırsızlıkla bekleyen kullanıcı sayısı da göz ardı edilmeyecek kadar fazlaydı. iOS 11 ile birlikte modern ara yüzü, daha koyu görünüm ve yeni video oynatıcısıyla eski video oynatıcıya göre oldukça modern bir oynatıcıyla karşılaştığımızı söyleyebiliriz.

Kontrol tuşları eski sürümle birebir aynı gibi görünse de, yeni sürümde kontrol tuşlarının dizilişleri biraz daha farklı VideoPlayerXI tweakiyle kontrol tuşlarının konumlarını da kendinize göre kişiselleştirebiliyorsunuz.

VideoPlayerXI tweaki Cydia’nın BigBoss reposunda ücretsiz olarak bulunuyor.

NotificationCenterXI

NotificationCenterXI tweaki de VideoPlayerXI tweakinin geliştiricisi olan LaughingQuoll tarafından geliştirilmiş olup iOS 11 bildirim merkezi deneyimini iOS 10 cihazlarınızda yaşamanızı sağlamayı amaçlıyor.

iOS 11 ile birlikte Apple bildirim merkezini hemen hemen kilitli ekran gibi bir hale getirdi. Yarı saydan arka plan yerine arkada duvar kağıdınızı görmenizi sağlayan güncelleme sayesinde saat ve durum çubuğunu daha net bir şekilde görebiliyoruz.

Bildirim ve widgetler tweaki kurmadan önce nasıl görünüyorsa tweaki kurduktan sonra da aynı şekilde görünüyor. İstenmeyen bildirimleri temizlemek için de yine eskiden olduğu gibi X butonuna dokunmanız yeterli.

NotificationCenterXI tweaki Cydia’nın BigBoss reposunda 1 dolardan satılıyor.

ScreenshotXI

iOS 11 ile birlikte ekran görüntüsü alma deneyimi yeniden tasarlanmış ve iOS geliştiricisi DGh0st ScreenshotXI tweaki ile bu deneyimi iOS 10 cihazlarımızda da yaşamamızı sağlamaya çalışmış.

Ekran görüntüsü aldıktan sonra, ekranın sol alt tarafında ufak bir önizleme görüntüsü beliriyor. Bu görüntüye dokunarak almış olduğunuz ekran görüntüsünü görüntüleyebilir ve dilerseniz silebilir, dilerseniz de cihazınıza kaydedebilirsiniz.

iOS 11’in bu özelliği ScreenshotXI ile biraz daha geliştirilmiş ve bu tweak sayesinde almış olduğunuz bu ekran görüntüsü ile farklı aksiyonlar gerçekleştirebiliyorsunuz.

ScreenshotXI tweaki Cydia’nın BigBoss reposunda 1 dolardan satılıyor.

SwitcherXI

Eğer iOS 10 cihazınızda iOS 11 uygulama yöneticisi deneyimini yaşamak istiyorsanız iOS geliştiricisi ArtikusHG tarafından geliştirilmiş olan SwithcherXI tweakini deneyimleyebilirsiniz.

Bu tweak ile iOS 11 uygulama yöneticisi estetiklerini iOS 10 cihazınızda görebilirsiniz ki en önemli özelliği de ana ekran kartının kaldırılabiliyor olması.

Her ne kadar iOS 11 uygulama yöneticisinin birebir kopyası olmasa da, bu deneyimi yaşamanızı sağlayan en iyi alternatif bu tweak.

SwitcherXI tweaki Cydia’nın BigBoss reposundan indirilebilir.

CCRecord

iOS 11 ile birlikte kontrol merkezine ekleyebileceğiniz bir buton sayesinde cihazınızda yaptığınız işlemlerin kaydını tek dokunuşla yapabiliyorsunuz ve bu işlemi CCRecord isimli tweak sayesinde artık iOS 10 cihazlarınızda da yapabileceksiniz.

Bu tweaki cihazınıza kurduğunuzda kontrol merkezinde ekran kaydını başlatmanızı sağlayacak bir buton ekleniyor ve bu sayede tek dokunuşla ekran kaydını başlatabiliyorsunuz. İşleminizi bitirdiğinizde ikinci bir dokunuşla kayıt işlemini bitirebilirsiniz ve kaydınız film rulosunda video şeklinde eklenecektir.

Ek olarak CCRecord tweaki ControlCenterXI tweakiyle tam uyumlu olarak çalışıyor.

CCRecord tweaki Cydia’nın BigBoss reposunda ücretsiz olarak bulunuyor.

CCLowPower

iOS 11 ile birlikte cihazlarımıza gelen bir diğer özellik de düşük güç modunu kontrol merkezinden açıp kapayabiliyor olmamız ki şarjımız azaldığında bu özelliği açabiliyor olmak oldukça hayati önem arz edebiliyor. iOS geliştiricisi Cole Cabral tarafından geliştirilmiş olan CCLowPower tweaki sayesinde bu özelliği iOS 10 cihzlarda kullanabiliyor olmak da oldukça iyi gelecektir.

Tweaki cihazınıza kurduktan sonra kontrol merkezine giderek yeni düşük güç modu ikonunu yeni yerinde görebilirsiniz. Tweakin tek olumsuz yanı ControlCenterXI tweakiyle uyumlu bir şekilde çalışamıyor olması.

CCLowPower tweaki Cydia’nın BigBoss reposunda ücretsiz olarak bulunuyor.

GIFRoll

iOS 11’in en güzel özelliklerinden bir tanesi de fotoğraflar uygulaması içinden GIF dosyalarını oynatabilmemize izin vermesi. Eğer iOS 10 cihazınızda da bu deneyimi yaşamak isterseniz iOS geliştiricisi isklikas tarafından geliştirilen GIFRoll tweaki tam size göre.

Tweaki cihazınıza kurduktan sonra fotoğraflar uygulamasına giderek GIF dosyalarını oynatmaya başlayabilirsiniz. Tweak hakkında fazla bir şey söylemeye gerek yoktur düşüncesindeyiz 🙂

GIFRoll tweaki Cydia’nın ModMYI reposundan ücretsiz olarak indirilebilir.

Add a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir