Jobs Filmi Ocakta vizyonda (Ashton Kutcher)

Steve Jobs’ı birçok teknoloji düşkünü insan birazcık da olsa bilirdi. Fakat ölümünün ardından her insanda olduğu gibi Steve Jobs’da değer kazandı. Yaşam öyküsü felan daha bir ayrı merak edilir oldu. Öyküsünü anlatan kitaplar çıktı ve en çok satanlar listesine girdi. Kısacası ve en önemlisi Apple‘a hayat veren isim oldu. Hal böyleyken Hollywood da boş durmadı ve tabiki filmini çekmeye karar verdi.

Jobs filmi için Ashton Kutcher kamera arkasına geçti

Karar henüz yeni verilmedi elbette. Bunun analizi çok daha önceleri yapıldığı için Steve Jobs’ın ölümünün üzerinden henüz 1 yılı aşmışken yılbaşından sonra vizyona gireceği açıklandı. “Changed The World” (Dünyayı değiştirdi) cümlesiyle onu anlattılar. Filmin kayramanı Steve Jobs’ı ise hollywood’un ünlü sinema oyuncularından Ashton Kutcher canlandırıyor. Eminim ki güzel bir oyunculuk sergilenmiştir. Ashton bu tip oyunculuklarda başarı sağlamıştı. Zaten filmin görüntülerine baktığımızda Steve Jobs’a da epey benzemiş.

Meraklı arkadaşlar Filmin facebook sayfasından da ayrıntıları neymiş diye bir göz gezdirebilirler veya takip edebilirler. Kapak resimine baktığımızda “Dünyayı değiştiren adamın öyküsü” şeklinde acıklı ve açıklayıcı bir ifadeye yer verilmiş.

Film ocak ayında ilk olarak Utah / ABD‘de düzenlenecek festivalle (Sundance Film Festivali) gösterime girecek. Hatta festivalin en önemli filmi olması bekleniyor. Öykünün Steve Jobs olması bile bu beklentiyi hak ediyor sanki. Herşeyi söyledik, hatta ocak ayında gösterime giriyor dedik. Fakat Türkiye için henüz net bir tarih verilmedi. Bu yüzden Türk izleyicilerin biraz daha sabretmesi gerekecek. Hatta gelmesi yıl sonunu bile bulabilir. iPhone 5‘in bile henüz ülkemize gelemediği şu günlerde filmin de gecikmesi bizi çok şaşırtmaz herhalde. 🙂 Dileyenler filmin resmi internet sitesi üzerinden, facebook sayfasından, iMDb üzerinden veya twitter sayfasından da takibi gerçekleştirebilirler.

Ashton Kutcher Jobs Filmi 2

Ayrıyetten bir dipnot bilgisi daha: Bu perde Steve Jobs ile ilgili tek film olmayacak. Tabiki böyle ilgi çekici, takipçisinin çok olduğu bir konu için elbette tek bir filim beklenmezdi. En azından ticari açıdan bile beklemek yanlış olurdu. Facebook kuruluşunun öyküleştirildiği film; Sosyal Ağ‘ın senaristi Aaron Sorkin de konu ile ilgili birşeyler karalamaya çoktan başlamış. Bu filmin akabinde onu da izleyebileceğiz. 😉

Add a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir