Jobs’un Ölümünün Ardından Onlar Ne Dedi?

Apple’ın kurucusu ve eski CEO’su, iPhone ve iPad gibi dünyayı değiştiren iki endüstri ikonunun fikir babası Steve Jobs uzun süredir boğuştuğu hastalığa yenik düşerek hayatını kaybetti. TSİ ile Apple’dan yapılan resmi bir açıklama ile duyurulan Steve Jobs’un ölümü ile ilgili kısa bir mesaj da yayınlandı. Apple’ın yayınladığı mesajda şöyle denildi: Büyük bir üzüntü ile Steve Jobs’u kaybettiğimizi bildiririz. Onun zekası, tutkusu ve enerjisi hepimizin hayatını iyileştiren sayısız inovasyonun kaynağıydı. Onun sayesinde belirgin bir şekilde daha iyi bir dünyada yaşıyoruz.”Steve Jobs Ağustos ayında Apple CEO’luğu görevinden istifa etmişti. İlk kez 2004 yılında pankreas kanseri teşhisi ile tedavi altına alınan Steve Jobs’a daha sonra karaciğer nakli de yapılmıştı.

Steve Jobs Apple

Ailesi ve eşine bağlılığı ile bilinen Steve Jobs’un dört çocuğu vardı.Jobs’un ölümü üzerine ABD Başkanı Obama da bir mesaj yayınladı. Mesajda kendisi ve eşinin Jobs’un ölümünden dolayı büyük üzüntü duyduğunu kaydeden Obama, Jobs’un en büyük Amerikan kaşiflerinden biri olduğunu; bunu yanında farklı düşünecek kadar cesur, dünyayı değiştirebileceğine inanacak kadar kendine güvenen ve bunları yapabilecek kadar yetenekli bir kaşif olduğunu belirtti.

Google CEO’su Larry Page de Steve Jobs’un ölümünden duyduğu üzüntüyü dile getirirken Jobs’dan övgüyle bahsetti: “O sizin düşündüğünüz şey, henüz sizin aklınıza gelmeden önce birkaç kelime ile onu size söyleyecek kadar zekiydi.

“Facebook CEO’su Mark Zuckerberg de Jobs’a bir arkadaş ve bir yol gösterici olarak minnettar olduğunu belirtirken, Jobs’u özleyeceğini ifade etti.Microsoft kanadından da hem Bill Gates, hem de Ballmer bir açıklama ile taziyelerini iletti. Gates yaptığı açıklamada ilk kez 30 yıl önce Jobs ile tanıştığını ve o günden bu yana iş arkadaşı, dost ve rakip olduğunu belirterek “Dünya Jobs gibisini zor görür” dedi.Ballmer ise kısa bir mesaj yayınlayarak Jobs’un ailesine ve Apple ailesine başsağlığı diledi.

Kaynak: ComputerWorldTurkiye

Add a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir