Joomla Dersleri

Joomla içerik yönetim sistemi hakkında uzun zamandır forum desteği verdiğim joomladersleri.com’dan artık forum mantığından vazgeçilmesi gerektiği için bıraktım. Aslında kimine göre yanlızlık kimine göre zaman ayıramama gibi gelebilecek bu durumda aslında her ikisi içinde en iyi zamandı. Forumlar’ın genel olarak kaderidir bilirsiniz, foruma insanlar bir sorununa yanıt bulmak için gelirler (joomla adına konuşuyorum) evet ne kötü bir kader değil mi? Sorunu olmayanda kalkıp “ya şu forumda bir kaç soruyu yanıtlayayım, bir faydam olsun” diyeni bulmak çok zor, zaten yardımcı olana da bir rütbe vermek suretiyle bir nevi teşekkür olarak mod yaparsınız, ancak yine de dört elle sarılıp çok fazla online olma imkanı olmuyorsa, bu iyi niyetin de karşılığında verim alınamaması da ayrı bir konu.

Umarım insanlarımız, faydasını gördüğü, öğrendiği forumlarına sahip çıkıp bunların varlığını sürdürmesine vesile olacağı günler de gelir. Düşünün hemen hemen 12-16 saat arası bir forumda aktif oluyorsunuz, ama inanın bunun kıymeti pek bilinmiyor. Neyse dertleşmek adına açmadım bu konuyu ama en azından bizim de insan olduğumuz ve tek taraflı vermenin (manen) insanı belli bir zaman sonra sıktığı bir gerçek, değmiyor diye düşündüğün an iş bitmiştir. İşte bu noktaya geldiğim anda Joomla Dersleri sitesini eski ve ilk kurulduğu gibi sadece portal olarak bir joomla kaynak sitesi haline getirmenin daha mantıklı olacağını düşündüm. Bir kaç arkadaşımızda içerik konusunda destek vereceğini söylediği için en azından elle tutulur kaynak makaleler yine azından haftalık olarak eklenecektir.

Her ne olursa olsun, geçmişte de bu konuda çok ders almış birisi olarak belki bu durum arkadaşların hevesini kıracak ve belkide makale de yazmayacak olabilirler, yanlızlık zaten kaderimiz… deriz yine devam ederiz. Ama gönül istiyor ki bu işler gerçek anlamda ender işlerdendir, yani insanlara bir şeyler katma arzusu ve faydalananları düşünüp mutlu olması, bunu bilmeyen yada anlamayanların yaşamasını çok istediğimdendir, sürekli ekip vurgusu yapmam. Yoksa bir insan çıkıp bir ekip gibi işler çıkarabilir ortaya yeterki amaç ve düşünce bu olsun. Bundan böyle joomla konusunda sizlerle portalımızdan da buluşacak olmanın mutluluğuyla elimden geleni yapıp sizlere faydalı olmaya çalışacağım, tabi arkadaşlarımla beraber. Site içeriği ağırlık olarak yazılı anlatımlar içeriyor, resimli anlatımlar ve makaleler olarak. Ayrıca üyelerimizden de makale yazmak isteyenlerin taleplerini değerlendireceğim tabi. Umarım yine bir kaç kişiye faydalı oluruz, görüşmek üzere www.joomladersleri.com Joomla Görsel Eğitim Merkezi

Add a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir