Joomla İzmir Buluşması

Joomla günleri kapsamında düzenlenen üçüncü ve son joomla bluşması geniş bir katılımla gerçekleştirildi, buluşma çok samimi ve sıcak bir havada geçmekle beraber eğitim anlamında da üst düzeydeydi. Joomla İzmir bir bakıma düzenlenen diğer etkinliklerin son halkası konumundaydı ve yine  anlamına paralel güzellikte geçen belkide en güzel joomla günü etkinliği olmasıyla, zihinlerde ayrı bir yer edienecektir.

Açılış konuşması ve joomlanın gelişiminin anlatıldığı giriş kısmından sonra, joomla kurulum ve kullanımının detaylıca anlatılması konusu ve hemen ardından Joomla SEO konusu ve arama motoru optimizasyonu, joomla 1.5 tema yapımı ve joomla 1.5 bilgi edinme formunun tasarım aşamaları ve düzenlenip paylaşılması şeklinde süper bir eğitim gününe sahne oldu. Her zamankinden farklı olan tarafı ise bu az önce değindiğim canlı olarak 1.5 bileşeninin nasıl tasarlanacağı, çalışacağı, yüklenmesi vb… detaylı uygulamalı eğitimin akabinde yine 1.5 temaların adım adım, satır, satır  nasıl yapılacağını joomla severler görmüş oldular ki bu gün diğer günlerden çok daha farklı havaya bürünmesinin sebebini teşki eden en önemli unsurlardı.

Bir çok ilden katılımın olduğu bu günde karınca kararınca joomla kullanıcılarına çeşitli hediyeler verilen buluşma tam bir dostluk, birliktelik ve özgür yazılım mantığına en uygun biçimde gerçekleştirilmiş olası ayrıca keyif veren yanıydı. Artık gerek kışın en sıkı şekilde artık hissediliyor oluşu gerekse de birazda joomlacılara bu ortamı özletmek adına bir süre bu organizayonlara ara verilse de bahar veya yaza çok hızlı ve daha etkin bir biçimde gireceğimizin müjdesini de şimdiden verelim. Bu güne ait etkinlik görüntülerini hafta içinde eklenmesi ile beraber www.joomlagunleri.org etkinlik sitesinden takip edebilirsiniz.

Add a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir