Joomla vs WordPress

Küçük kişisel bloglardan şirket sitelerine kadar büyük küçük site ayırt etmeksizin her bilginin internet üzerinden korunması ve arşivlenmesi gerekir. öncelikle kişisel blogları ele alırsak belirli yazılar, kullanıcı kayıtları, resimler ve benzeri her türlü belge ve bilgiyi sizin yerinize güvenli bir şekilde saklayabilecek bir uygulamaya ihtiyacınız vardır. Öte yandan büyük internet siteleri için de durum aynıdır. Örneğin şirket dosyaları, haber aramaları, kullanıcılara ait dosya ve kayıtlar, şifreler, dökümanlar ve aklınıza gelebilecek her türlü kayıtı sizin yerinize internet ortamındaki sitede güvenli bir şekilde tutabilecek bir yazılıma ihtiyacınız vardır. İşte Joomla ve WordPress bu işler için geliştirilmiş iki önemli yazılım türüdür.

Joomla

İnternet sitenizdeki bilgilerinizin güvenli bir şekilde sonsuza dek saklanmasını ve sizin yönetmeniz dahilinde değiştirilmesini istiyorsanız Joomla size göre bir yazılımdır. Çünkü Joomla bu tür bilgileri saklar ve sizin onayınız olmadan değişikliğe izin vermez. Bu sayede herhangi bir erişim yasağında, kısıtlamalarda, bilgisayarlarınızdan birine virüs bulaşması durumunda veya günümüzda çok sık yaşanan siber saldırı durumunda sizin her türlü bilginizi muhafaza ederek korur ve kayıtların bir başka kişisinin eline geçmesini önler. Ayrıca bu sayede bilgileriniz kaybolmaz ve silinmez.

WordPress

Bir site kurarken elbette en önemli şart sunucudur. Sunucu sayesinde sitenin temelini atabilir ardından alan adıyla da sitenizin kuruluşunu yapabilirsiniz. WordPress ise size bir site kurarken sunucu gibi çok önemli bir alt yapıyı sizin için oluşturan bir site kurucusudur. WordPress Türkiye sayfasına girerek sizde ücretsiz olarak bu hizmetten yararlanabilir ve bu hizmetin sunduğu birçok hizmetten faydalanabilirsiniz. Sitenizi kurarken altyapı oluşturmasının yanı sıra ayrıca WordPress size tema ve geliştirici uygulamalarda sunarak güvenli bir şekilde sitenizi yönetmenizi sağlar. Bir içerik yönetmeni olarak tanımlansa da hiç şüphesiz insanların en çok kullandığı yazılım WordPress’tir.

Joomla ve Worldpress’in Farkları

WordPress herkese açık olduğu için gelişimi daha kolay bir yazılımdır. Bu nedenle her geçen gün eksikliklerini kapatmakta ve gelişmelere daha hızlı ayak uydurmaktadır. Joomla ise bu gelişmelere daha kapalı ve daha yavaş gelişen bir yazılımdır.

Add a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir