Kairos 2 İle Mesajlarınızı Zamanlayın

Şimdiye kadar hiç “keşke iMessage veya SMS’lerimi ileri bir zamana zamanlayarak gönderebilsem” diye düşündüğünüz oldu mu? Pekâlâ, şimdiden sonra böyle bir şey düşünmenize gerek yok keza bu işlevi gören yepyeni bir Jailbreak tweaki Cydia’da yerini aldı.

CP Digital Darkroom tarafından geliştirilen yepyeni bir Jailbreak tweaki olan Kairos 2, ile iPhone ve iPad cihazınızın mesajlar uygulamasını kullanarak göndereceğiniz mesajları bundan böyle ileri bir tarihe zamanlayabileceksiniz.

Kairos 2 tweakini cihazınıza ilk kurduğunuzda, mesajlar uygulamasına gittiğiniz vakit bazı değişikliklerin olduğunu farkedeceksiniz.

Yeni başlayanlar için, mesajınızı yazıp gönder tuşuna dokunduğunuzda ekranda bir zamanlama sayacı belirecek ve mesajı göndermek istediğiniz gün ve saati bu sayaç vasıtasıyla seçebilecek veya mesajınızı anlık olarak gönderebileceksiniz. Gelecekte bir tarih seçtiğinizde mesajınız cihazınızda depolanacak, gönderim tarihiniz geldiğinde de mesajınız alıcısına ulaşacak. Depolanan mesajın görünümü aşağıdaki gibi olacak ve zamanlamış olduğunuz tarih mesajınızın yan tarafında gösterilecek.

Kairos 2 tweakiyle aynı mesajı belli zaman aralarıyla göndermeniz de mümkün. Şöyle ki yılda bir doğum günü mesajı göndermek istediğiniz biri var ve unutma ihtimaliniz yüksek. Yılda bir olarak mutlu yıllar mesajınız ayarlıyorsunuz ve Kairos 2 sizin için bu mesajı her sene art arda yolluyor.

Kairos 2 tweakini cihazınza kurduğunuzda Ayarlar menüsüne bir tercih paneli ekliyor ve buradan tweak ayarlarını kendinize göre yapabiliyorsunuz.

Bu menüde bulunan ayarlar şu şekilde:

  • Zamanlama ara yüzünün nasıl aktifleştirileceğini seçebilirsiniz:
    • Gönder tuşuna basınca otomatik olarak ekranda belirmesini sağlayabilirsiniz.
    • Gönder tuşuna iki kere basınca ekranda belirmesini sağlayabilirsiniz.
    • Dijital dokunmatik butonu değiştirebilirsiniz.
    • App Store butonunu değiştirebilirsiniz.
    • Ok butonunu değiştirebilirsiniz.
  • Zamanlama ara yüzü ekranda belirdiğinde mesajlar uygulamasının arka planını bulanık hale getirebilirsiniz.
  • Mesajınızın zamanlama vakti geldiğinde cihazınız uçak modunda ise otomatik olarak uçak modunu açmak isterseniz bu menüden bunu sağlayabilirsiniz.
  • Düşük batarya modu ile pil seviyeniz belli bir seviyenin altına indiğinde mesajınızı otomatik olarak iletilmesini sağlayabilirsiniz.

Her mesaj göndermek istediğinizde iki aşamalı işlem bira can sıkıcı olabilir bundan dolayı gönder tuşuna iki kere dokunduğunuzda bu menünün açılmasını sağlamak en mantıklı işlem gibi görünüyor.

Öte yandan uçak modunu otomatik olarak kapatma özelliğinin olması da çok önemli bir özellik keza zamanlamış olduğunuz önemli bir mesajın iletilememesi sizi zor duruma sokabilir.

Son olarak, zamanlanmış bir mesajın iletilme zamanı yaklaştığında eğer bataryanız belli bir seviyenin altına düştüyse (ki bu seviyeyi siz uygulama ayarlarından ayarlayabilirsiniz) Kairos 2 mesajı o saat içerisinde göndermeye çalışacaktır. Bu da önemli bir özellik olarak ön plana çıkıyor.

Mesaj zamanlama uygulamaları ve Tweakleri içinde en kullanışlısı gibi görünen Kairos 2, Cydia’nın BigBoss reposunda 2.99 dolardan satılıyor ve Jailbreak yapılmış iOS 10 cihazlarda kullanılabiliyor.

Otomatik mesaj zamanlama uygulamalarına ihtiyacınız bulunuyor mu? Bu konu altından yorumlarınızı belitebilirsiniz.

Add a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir