Kameranızı Kullanarak GIF Animasyonlar Yapın

BurstGIF, Cydia’da yerini almış olan ve seri çekim fotoğraflarınızı GIF formatlı hareketli resim dosyalarına çevirmenizi sağlayan bir tweak. Seri çekim modunda hızlı bir şekilde çekim yapabiliyor olmamızdan dolayı, bu resimler GIF animasyonlar için adeta biçilmiş kaftan gibi görünüyorlar. BurstGIF tweakıyla seri çekimlerinizi animasyonlu birer sanat eserine çevirmek bundan sonra çok kolay olacak.

burstgif

(Yukarıda bizim yapmış olduğumuz animasyonu görüyorsunuz.)

BurstGIF tweakını Cydia üzerinden cihazınıza kurduktan sonra yapmanız gereken kameranızı açarak seri çekim yapabilmek için ekranda bulunan beyaz butona dilediğiniz kadar basılı tutmak. Ne kadar uzun basarsanız o kadar çok çekim yaparsınız. Dilediğiniz sayıya ulaştıktan sonra çekim butonunu bırakarak çekimi sonlandırabilirsiniz. Eğer iPhone 5S ve üzeri bir cihazınız varsa seri çekim modunu kullanabilirsiniz.

Çekim işini de hallettikten sonra yapmanız gereken ana ekranda bulunan fotoğraflar uygulamasına girmek. Fotoğraflarınıza girdikten sonra çekmiş olduğunuz fotoğrafı açın (seri çekim modunda tek bir fotoğraf görünür, içinden dilediğinizi seçebilirsiniz) ve alttan Seç yazan kısma dokunarak açılan ekranda animasyonunuza eklemek istediğiniz kareleri seçin. Seçme işlemi tamamlandıktan sonra sağ üstte bulunan Bitti yazan butona dokunarak aşağıda resimde görmüş olduğunuz GIF oluşturma ekranına geçiş yapacaksınız. Burada Export to GIF yazan kısmın aktif olduğundan emin olun, daha sonra çerçeve hızını, albüm adını vs. seçin ve kaydınızı tamamlayın.

BurstGIF-Export

iOS cihazınızın desteklemiyor olmasından dolayı hareketli GIF dosyasını cihazınızn Fotoğraflar uygulamasına hareketsiz olarak göreceksiniz. Bu aşamada devreye iki yol geliyor, ya animasyonu destekleyen bir cihaza ya da bilgisayara yollayacaksınız, ya da Cydia’da bulunan bir diğer tweak olan GIFViewer’ı indirerek iOS cihazınızda animasyonlu gif dosyalarını görüntüleyebileceksiniz ki bu tweakların her biri BigBoss reposunda 0.99 dolar.

Bütün bu işlemlerin ardından akla çözünürlük konusu geliyor. Bu noktada yapabileceğimiz pek bir şey yok, varsayılan olarak 150 piksellik bir kayıt olanağımızdan başka bir seçeneğimiz yok.

Bizim kanaatimiz BurstGIF tweakının yenilikçi bir eklenti olduğu yönünde. Biraz daha geliştirilerek daha iyi sonuçlar elde edilebileceğini düşünmekteyiz. Siz bu tweakla ilgili ne düşünüorsunuz?

Add a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir