Kaybolan Kablosuz Kulaklıklarınızı Bulun

iPhone 7 ile birlikte hayatımıza giren kablosuz kulaklıklarınızı kaybetmekten korkanlardansanız Finder For Airpods uygulaması tam size göre. Kablouz kulaklıklarınızın kablosuz (wireless) imzasını kullanarak kaybolan kulaklığınızı bulmanızı sağlayan uygulama kulaklığa yakınlık derecenize göre uyarı veriyor.

Peki uygulama nasıl çalışıyor? Eğer kulaklıklarınızdan bir veya ikisini kaybettiğinizi farkettiyseniz yapmanız gereken telefonunuzdan Finder uygulamasını açmak, şarj girişinin kapağını kapatmak ve kulaklığınızı kaybettiğinizi düşündüğünüz alanda biraz gezintiye çıkmak. Uygulamanın uzaklık sayacı size yaklaştığınızda uyarıyı verecektir.

Güncelleme: Uygulama App Store’dan kaldırıldı. Uygulamanın geliştiricisi “uygulamanın kendisiyle alakalı bir probleme rastlamadılar fakat insanların kaybolan kulaklıklarını bulmaları ile ilgili “konsepti” beğenmediler ve App Store ile uyumlu olmadığı gerekçesiyle uygulamayı yayından kaldırdılar” şeklinde açıklamada bulundu. Fakat her ne kadar Finder For Airpods uygulaması App Store’dan kaldırılmış olsa da, App Store’da aynı işlevi gören LightBlue Explorer  uygulamasını indirerek kaybolan kulaklığınızı bulabilirsiniz.

Kablosuz kulaklık “Airpods”unuzun 160 dolar, kaybolan tekini yenilemenin de 70 dolar olduğunu düşünecek olursak, bir uygulamaya az bir meblağ ödeyerek kaybolan Airpods’u bulmak çok da külfetli gelmeyecektir.

Her ne kadar App Store’dan kaldırılmış olsa da Finder For Airpods uygulaması App Store’da 4 dolar gibi bir fiyattan satılıyordu. Lightblue Explorer uygulamasını ise App Store’dan ücretsiz olarak indirebilirsiniz.

Yayından kaldırılan Finder For Airpods uygulamasının videosunu da buradan izleyebilirsiniz:

Add a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir