Kilit Ekranı Bizi Ne kadar Korur?

Apple gibi Samsung’da kilit ekranı açıkları nedeni ile kullanıcıların güvenlerini bir parça sartı. Her iki firma da bu açıklaklarla uğraşmak zorunda kalıyor. İşte kilit ekranı güvenliği konusunda bilmeniz gerekenler.

Kilit ekranı 

Açıklar bizi nasıl etkiliyor?

iPhone’daki açık  endişe veriyor. Telefonu çalan kişi kilit ekranını aşarak telefon edebilir, kişilerinizi düzenleyebilir, silebilir, fotoğraflarınıza bakabilir. Samsung Galaxy ceplerini etkileyen açık biraz daha rahat olmanızı sağlayabilir. Giriş ekranının (veya son olarak açılan ekranın) çok kısa bir süre (1 saniyeden kısa) görünmesine izin veriyor. Endişeye gerek yok demeyin. Saldırgan, telefonunuza kilidi tamamen açmaya yönelik bir uygulama indirecek kadar zaman bulabilir. Apple sorunu 6.1.3 güncellemesi ile bir parça gidermiş görünüyor. Samsung ise henüz çalışmalar yapıyor.

Parolanız bizi tamamen korur mu ?

Hayır. Paralo ekranları tam bir güvenlik sunmuyor. Kilit ekranı ile korunmak verilerin şifrelendiği anlamına gelmez. Verilerinizi şifrelemek istiyorsanız, Android ayarlarındaki şifreleme seçeneğini kullanabilirsiniz. Android ve iOS’taki 4 haneli şifreyi kırmak çok güç değil. iPhone kullanıcıları API kullanmak isterse Data Protection API verilerinizi şifreleyebilir ve koruyabilir.

Kilit ekranı parolasıyla uğraşmaya değer mi?

Elbette değer. Bir ön koruma size çok şey kazandırabilir ve telefonu ele geçireni uğraştırarak zaman kazanırsınız. Apple’ın Find My iPhone veya üçüncü parti uygulama Prey’den faydalanarak çalınan cebinizin izini uzaktan sürebilirsiniz. Hatta çalınması halinde verileri uzaktan silme şansına sahip olursunuz. 

Add a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir