Kırık Linkler ve Linklerin Tespiti

Arama motorlarının sevmediği faktörlerden bir tanesi de karşılığı olmayan linkler, yani kırık linklerdir. İçeriklerinizde yahut reklam, tanıtım vb. yerlerde kullanmış olduğunuz linkler bir nevi arama motorlarını yanıltıcı linkler olarak algılanırlar ve bu tip linklerin çokça sitenizde yer alması SEO için olumsuzluklar arzeder. Daha önceden eklemiş olduğunuz bir içeriğin kaldırılması, adının değiştirilmesi veya verilen linkin artık çalışmaması üzerine oluşan kırık linkleri hak vereceğiniz üzere tek tek tespit etmek ve bu linkleri düzenlemek hayli zaman alacak işlerdir. Bu aşamada size tanıtacağımız olan ücretsiz bir program ile bu tip kırık linkleri tek bir tuş ile tespit ederek gereken düzenlemeyi yapabilirsiniz.
Xenu Sleuth isimli programımız, adres satırına sitenizin adresini yazıp çalıştırdığınızda sitenizden çıkış ve giriş yapan tüm linkleri tarayarak linklerin sağlık durumunu tespit ederek size rapor halinde sunar. Kırık link tespiti programını ilgili linkten indirerek bu taramayı ve ardından da gerekli düzenlemeleri yapabilirsiniz.

Programı ilk çalıştırdığınızda menüsünden, File >> Check URL linkinden girdiğimizde yukarıdaki resimde yer aldığı gibi taramak istediğimiz domaini yazıp ardından “Ok” butonuna basarak taramayı başlatıyoruz. Açılacak olan ayrı bir pencereden de taranan linkleri ve sonuçlarını görerek sorun olan (kırmızı ile tanımlanan linkler) düzenlenerek Joomla Seo konusunda sitenizin bu konuda da bir adım önde olmasını sağlayabilirsiniz.

Add a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir